נסראללה
נסראללהצילום: צילום מסך

העיתונאית הלבנונית מרים מג'דולין לחאם תוקפת בחריפות רבה את ארגון חיזבאללה ומנהיגו חסן נסראללה ומאשימה אותם בניהול מערכת טרור המנוגדת לאינטרסים של לבנון.

בראיון לערוץ טלוויזיה אמרה לחאם, כי חיזבאללה מכונה ארגון טרור, כיוון שהוא אינו שונה מארגון המדינה האיסלאמית המוכר בשם דאעש.

לדבריה, אין הבדל בין חיזבאללה לדאעש, שכן בדומה לדאעש גם חיזבאללה הוא ארגון חמוש הפועל מחוץ למסגרת של המדינה.

היא הוסיפה והתריסה כלפי חיזבאללה באומרה, כי אם חיזבאללה אינו משול לדאעש ואינו פועל בדפוסים של ארגון טרור, אזי הוא היה צריך לפעול מתוך הפרלמנט הלבנוני ובאמצעותו להכריז על מלחמה ושלום, ואילו נסראללה הודיע שההחלטה על מלחמה ושלום נמצאת בידי המנהיג העליון של איראן.

בשאלה באשר לעמדתה כלפי נסראללה אמרה לחאם, כי היא רואה בו טרוריסט המקבל הגנה מגורמים בינלאומיים. "מה ההבדל בינו לבין זרקאווי? (לשעבר מנהיג אל-קאעידה בעיראק). מה ההבדל בינו לבין כל ארגון חמוש אחר? למה הוא מקבל הגנה בינלאומית?", שאלה.

לחאם פנתה לתושבי עזה ויעצה להם שלא להאמין או לבטוח בחיזבאללה או בזרוע איראנית אחרת במזרח התיכון, אלא לסמוך אך ורק על אללה.