הרצי הלוי
הרצי הלויצילום: Tomer Neuberg/Flash90

קצין המודיעין של פיקוד דרום לשעבר, אלוף-משנה א', שהודח מתפקידו אחרי שניהל רומן עם קצינה וגם נושא באחריות כבדה גם למחדל המודיעיני ב-7 באוקטובר, מונה במפתיע לתפקיד נציג צה"ל במערך הסייבר הלאומי.

בצה"ל מסבירים כי "הקצין הודח מתפקידו לאלתר במהלך חודש מרץ, בעקבות התנהגות שאינה הולמת. מיד לאחר מכן הוצב מטעם צה"ל במערך הסייבר הלאומי, בתפקיד שאינו פיקודי". במערך הסייבר הלאומי אומרים כי "אל"מ א' הוא עובד צה"ל וממשיך להיות כך כמוצב במערך. יודגש כי הוא משמש במערך בדרג עבודה שאינו בכיר או מרכזי וכי אינו מנהל עובדים".

הפרשן הצבאי יוסי יהושוע כתב בטוויטר "מי שאישר את השאלתו של קמ"ן פיקוד הדרום למערך הסייבר הלאומי הוא הרמטכ"ל הרצי הלוי וזאת לבקשת הקצין כדי להגדיל את זכויותיו לפנסיה לפני פרישה. כן כן. בעולם אחר יש חקירה פלילית על רשלנות שהובילה לאסון הגדול ביותר מאז הקמת המדינה, בצה"ל הנוכחי מקבלים צ׳ופר לשיפור תנאי הפנסיה".

הכתב הצבאי של גלי צה"ל דורון קדוש כתב ברשת ה-X כי ההחלטה למנות את קצין המודיעין המודח של פיקוד הדרום לתפקיד אחר בצה"ל - היא שוב מיצג ראווה צה"לי של חוסר חיבור למציאות ועיוורון מוחלט אל מול הלך הרוח הציבורי, כלשונו.

"בזמן שהרמטכ"ל וחלק מהמפקדים במטכ"ל עדיין לא הפנימו את הזעם הציבורי בעקבות המחדל הנורא ב-7/10, הם מאפשרים לעצמם שוב ושוב לקבל החלטות שיש בהן מידה רבה של טעם רע. ההחלטות האלה חזרו על עצמן פעם אחר פעם בחודשים האחרונים.

קדוש מציין רשימה חלקית:

- המינוי הלא הכרחי של ראש אכ"א חדש וראש אגף תקשוב חדש למטכ"ל, שלא הייתה שום דחיפות או הכרח בהחלפתם בשלב הזה.

- המינוי של ראש אמ"ן החדש בינדר מבלי להציג לציבור כל תחקיר שקוף על תפקודו ב-7/10 כראש חטיבת המבצעים.

- ההחלטה לנזוף ולהדיח קצינים ומפקדים בסדיר ובמילואים מאוגדה 162 שהיו אחראים לפגיעה בשוגג בעובדי הסיוע ברצועה, בשל טעויות בשיקול הדעת בזמן אירוע מבצעי.

- הבחירה לפרסם לציבור את תחקיר הקרב בקיבוץ בארי לפני פרסום כל התחקירים הרוחביים והמערכתיים, וכך לייצר מצג של התמקדות בכשלים של דרג המפקדים הזוטרים לפני שמציגים את כישלונות המפקדים הבכירים.

- ההחלטה על מינוי הקצינה הבכירה ששירתה בלשכת הרמטכ"ל לתפקיד הרגיש של ראש מינהלת הביקורות על המלחמה.

- וכעת ההחלטה להותיר בתפקיד צבאי לא הכרחי את קמ"ן פיקוד הדרום שכשל גם מקצועית וגם ערכית באופן חמור, שבגינו אסור שיתקרב לתפקיד השפעה כלשהו בצה"ל, ולא משנה אם הוא "פיקודי" או לא "פיקודי".

"כל ההחלטות האלה לא נוגעות בהיבטים המבצעיים של המלחמה, שם בוודאי שנעשו ועוד ייעשו טעויות כי זו טבעה של מלחמה. המשותף לכל ההחלטות האלה - היה אפשר להימנע מהן, עם קצת מחשבה תחילה, עם מעט שיקול דעת והבנה של רחשי לב הציבור.

המסקנה שלי: הרמטכ"ל צריך לצידו יועץ אזרח. מישהו שיוכל לספר לו מה הציבור חושב על החלטות כאלה סרות טעם בעיצומה של מלחמה. מישהו שיבהיר כמה נזק החלטות כאלה גורמות לתדמית הצבא, שצריך כרגע לנצח מלחמה מתוך אמון ציבורי רחב - אבל טובע בתוך בליל לא הכרחי של שיקול דעת מוטעה מול אזרחי ישראל", כתב.