טייס מתכונן לטיסה
טייס מתכונן לטיסהצילום: דובר צה"ל

פרטים חדשים מתפרסמים הבוקר (שלישי) בנוגע לניסיון החיסול של מפקד חזית הדרום בחיזבאללה, עלי כרכי.

הכתב דורון קדוש פרסם בגלי צה"ל כי גם אחרי שניסיון החיסול כשל - גורמי הביטחון בישראל בטוחים שכרכי היה בבניין שהותקף ואף נפצע במהלך התקיפה.

בנוסף, ⁠בניגוד לחיסולו של בכיר אחר בארגון הטרור, אבראהים עקיל, התקיפה הפעם כוונה אל אחת הקומות בבניין, מעל הקרקע, שם סברו שכרכי נמצא. מטוסי קרב הטילו מספר חימושים קטנים יחסית, שפגעו באופן ממוקד באותה קומה, מבלי להקריס את הבניין כולו.

עוד צויין כי ההחלטה שהתקבלה בישראל הייתה שלא לגרום לקריסה מוחלטת של המבנה מחשש שמבינים נוספים יקרסו.

בתקיפה הקודמת שבה חוסל עקיל, קרס בניין סמוך בשל פגיעה ביסודות שלו מתחת לקרקע - על אף שהדבר לא היה תוצאה רצויה של התקיפה. ולכן הפעם ננקטה יותר זהירות בתכנון התקיפה.

גורם ביטחוני ציין כי הבניין שבו שהה כרכי בדאחייה היה מפונה ברובו מאזרחים, שהתפנו מהמקום. כלומר גם אם היו גורמים לקריסת הבניין, הדבר לא היה מביא להמוני נפגעים אזרחים

בחיזבאללה הכחישו אמש כי כרכי חוסל בתקיפה הישראלית על מבנה בשכונת מאצ'י בדאחייה בביירות. כרכי היה אמור להחליף את אבראהים עקיל בתפקיד מפקד מערך המבצעים של חיזבאללה לאחר שנהרג בסיכול ממוקד של צה"ל, בעת שהתחבא במרתף בביירות יחד עם מפקדי כוח רדואן.

הוא הדמות הצבאית הבכירה ביותר שנותרה בחיזבאללה אחרי חיסולם של פואד שכר ועקיל.

עקיל, בן 63, היה מפקד ותיק בחיזבאללה וגם מוכר היטב בארצות הברית, שהציבה על ראשו בשנים האחרונות פרס של שבעה מיליון דולר בעקבות מעורבותו בפיגועים נגד כוחות אמריקניים בלבנון.

עקיל הוא גם זה שאחראי במידה רבה בשנתיים האחרונות על ההתקרבות של אנשי כוח רדואן לקו המגע עם צה"ל באזור הגבול הצפוני.

יחד איתו חוסל גם אחמד מחמוד והבי המכונה אבו חסין סמיר, ששימש כראש יחידת ההדרכה בכוח רדואן. הוא מילא שורה של תפקידים בארגון הטרור ושימש כמפקד כוח רדואן בעשור האחרון עד תחילת 2024.