תיעוד מהתקיפות בלבנון
תיעוד מהתקיפות בלבנוןצילום: דובר צה"ל

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא צרפת עמנואל מקרון פרסמו הלילה (חמישי) קריאה להפסקת אש בת 21 יום בין ישראל ללבנון.

השניים פרסמו הודעה, שבה תמכו גם אוסטרליה, קנדה, האיחוד האירופי, גרמניה, איטליה, יפן, סעודיה, איחוד האמירויות הערביות וקטאר.

"המצב בין לבנון לישראל מאז ה-8 באוקטובר 2023 בלתי נסבל ומציג סיכון להסלמה אזורית רחבה יותר. זה לא עובד לטובתו של אף אחד, לא של תושבי ישראל ולא של תושבי לבנון", נכתב בהודעה.

"הגיע הזמן להסדר דיפלומטי שיאפשר לאזרחים משני צדי הגבול לחזור לבתיהם בבטחה", הוסיפו המנהיגים, שהדגישו: "עם זאת, הדיפלומטיה לא יכולה להצליח תוך כדי הסלמה של הסכסוך הזה".

"לכן אנו קוראים להפסקת אש מיידית בת 21 יום בגבול לבנון-ישראל כדי לספק מרחב למהלכים דיפלומטיים בהתאם להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701, ולביצוע החלטת מועצת הביטחון 2735 לגבי הפסקת אש בעזה", נאמר בהודעה.

"אנו קוראים לכל הצדדים, לרבות הממשלות של ישראל ולבנון, לתמוך בהפסקת האש הזמנית באופן מיידי ולתת סיכוי אמיתי להסדר דיפלומטי".

"נהיה מוכנים לתמוך במלוא המהלכים הדיפלומטיים להשלמת הסכם בין לבנון לישראל במהלך תקופה זו, בהתבסס על המאמצים של החודשים האחרונים, כדי לסיים את המשבר הזה לחלוטין".

ביידן ומקרון נפגשו מוקדם יותר הלילה בשולי העצרת הכללית של האו"ם ודנו במשא ומתן להפסקת אש בין ישראל לחיזבאללה.

בהמשך, אמר שר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארוט בדיון של מועצת הביטחון של האו"ם כי צרפת וארה"ב עובדות על הצעה להפסקת אש בת 21 יום.