
סקר חדש של הרווארד&האריס שפורסם הערב (שני) נוגע במצב במזרח התיכון וכן בבחירות לנשיאות ארה"ב שיתקיימו בעוד שלושה שבועות.
לפי הסקר, דונלד טראמפ מוביל ב-2 אחוזים על קמלה האריס במדינות המפתח, אך בשאלת הפופולאריות הארצית, 49% תומכים בהאריס ו-46% בטראמפ.
בשאלת הפופולאריות, צבא ארה"ב ממשיך להוביל עם 81 אחוזים בעלי דעה חיובית. בנוגע למשטרה, 67% בעלי דעה חיובית ו-68% בעלי דעה חיובית על פייסבוק.
ה-FBI מגיע למקום הרביעי עם 58% וישראל במקום החמישי עם 48% תומכים ו-27% מתנגדים. בצמוד לישראל אוקראינה עם 48% תומכים ו-28% מתנגדים.
הנשאלים התבקשו להשיב איזה נושא חשוב להם במיוחד. 46% אמרו שהאינפלציה, 14% הגירה, 11% הפלות, 9% משבר האקלים, 8% נושא הפשיעה, 4% נושא הנשק, 4% שוויון גזעי ורק 3% - המלחמה בין ישראל לחמאס.
81% ממשיבי הסקר אמרו כי הם מעדיפים את ישראל על פני חמאס בעוד 19 אחוזים אמרו את ההיפך.
בנוגע לשאלה אם חיזבאללה ארגון טרור, 52% השיבו בחיוב, 11% שלא ו-37% אמרו כי הם לא יודעים או שאין להם עמדה בנושא.
עוד בנוגע לחזית הצפונית אמרו 28% כי ישראל נוקטת בגישה הנכונה, 18% אמרו כי ישראל לא הלכה מספיק רחוק ו-24% אמרו כי ישראל הלכה רחוק מדי. בנוסף, 54% אמרו כי ישראל צריכה לתקוף את מתקני הגרעין באיראן.
בנוגע למלחמה באוקראינה, 46% אמרו כי אוקראינה צריכה להילחם עד לניצחון מול רוסיה ו-54% אמרו כי היא צריכה לפתוח בשיחות עם רוסיה.