הפגיעה בכרמיאל
הפגיעה בכרמיאלצילום: עיריית כרמיאל

גבר כבן 40 וצעיר בן 27 נפצעו באורח בינוני היום (חמישי), בוקר שמחת תורה, במטח של כ-50 שיגורים שחצו משטח לבנון לאזור נהריה.

שניים נוספו נפצעו באורח קל, והארבעה פונו למרכז הרפואי לגליל בנהריה. זמן קצר לאחר מכן, חיזבאללה פתח שוב בירי, עם כ-30 שיגורים לאזור צפת ושניים לאזור עכו. מחצות שוגרו מלבנון כ-100 רקטות.

במקביל, בלבנון דווח כי ארבעה בני אדם, ובהם ראש עיר, נהרגו בשתי תקיפות שונות של אופנוע ורכב בדרום המדינה ובהר הלבנון.

בית במושב נתיב השיירה שסמוך לנהריה ספג הבוקר פגיעה ישירה מרקטה. דוברת המושב, אופיר מרקוביץ', מסרה: "הבוקר המושב הותקף במטח גדול והייתה הפסקת חשמל ברוב בתי המושב. בית אחד נפגע ולמזלנו הרב בעל הבית לא היה במושב ואיש לא נפגע. הנזק לבית כבד מאוד".

צה"ל המשיך היום (חמישי) בפעולות ממוקדות נגד חיזבאללה בדרום לבנון. במהלך היממה האחרונה, חיסלו הכוחות עשרות מחבלים, ובד בבד תקפו מטוסי קרב של חיל האוויר יותר מ-160 מטרות של ארגון הטרור.

דובר צה"ל הודיע כי צה"ל תקף מחבל מהיחידה האווירית של חיזבאללה ששיגר כלי טיס בלתי מאויש לעבר שטח הארץ. הכלי ששוגר הותקף יחד עם המחבל.

בנוסף, צה"ל הודיע כי מטוסי קרב של חיל האוויר, בשיתוף פיקוד הצפון, תקפו במהלך היום עשרות מטרות טרור של חיזבאללה בשטח לבנון. בין המטרות שהותקפו: משגרים שמהם בוצעו שיגורים לשטח הארץ הבוקר, מחסני אמצעי לחימה, ומבנים צבאיים של הארגון