בג"ץ דן היום (ראשון) בעתירה שהוגשה על ידי אגודה לזכויות האזרח בדרישה להשוות את תנאי המחבלים בבתי הכלא לתנאי האסירים הפליליים.
בדיון התעוררו שאלות נוקבות על האיזון בין שמירה על זכויות האדם לבין ההשלכות הביטחוניות של שיפור התנאים לאסירים ביטחוניים.
העותרים טענו כי המצב הנוכחי פוגע בעיקרון השוויון ומעודד הסלמה בתנאי המאסר של קבוצות אחרות. מנגד, נציגי המדינה ואנשי ארגוני הביטחון הזהירו כי שיפור תנאי המחבלים עלול להוות תמריץ נוסף לארגוני הטרור.
עו"ד יהודה פואה, יו"ר ארגון "בצלמו", שייצג את משפחות החטופים ומשפחות שכולות הביע התנגדות חריפה לעתירה ואמר: "בדיון הוצגה דרישה לשפר את תנאי המחבלים, כאשר הם כבר נהנים מתנאים משופרים יחסית לחטופים שלנו המוחזקים בעזה. שם, אין להם אוכל, אין להם מים, ואין להם שום זכויות ביקור או פיקוח של ארגונים בינלאומיים. המחבלים בבתי הכלא הישראלים מקבלים את כל הדברים האלה".
פואה הדגיש כי שיפור התנאים עלול לעודד טרור: "אנחנו יודעים שאסיר משוחרר שחזר לטרור סיפר שהיחס הטוב שקיבל בכלא הישראלי היה אחד הגורמים לכך. עצם זה שבג"ץ דן בטענות הללו זה דבר שמסוכן – זה יכול לעודד טרור".
במהלך הדיון התחוללה סערה כאשר משפחות שכולות והורים ללוחמים פוצצו את הדיון. יו"ר אירגון 'צעדת האימהות - הורים ללוחמים עד הניצחון' סימה חסון צעקה במהלך הדיון על שופטי בג"ץ: "למה אתם דנים בכלל בנושא? זאת חרפה על ראשכם. תסירו את הגלימות השחורות, זאת חרפה על הראש של בג"ץ, תתביישו לכם, הם יאכלו מה שהחטופים יאכלו".
בעקבות הצעקות השופטים יצאו מהאולם והדיון הופסק. פואה מסר בסיום הדיון: "אנחנו מקווים שבג"ץ ידחה את העתירה על הסף ויימנע מלהתערב במדיניות הממשלה בנושא: "מדובר בהחלטה ערכית-ביטחונית מובהקת, ולא עניין משפטי".