
גורם בחמאס אמר היום (שלישי) ל"וושינגטון פוסט" כי ארגון הטרור ויתר על דרישתו לסיום מוחלט של המלחמה ונסיגה מלאה של צה"ל מרצועת עזה.
הגורם טען כי ההצעה החדשה עליה דנים במשא ומתן לעסקה כוללת הפוגה בת 60 ימים וחילופי חטופות וחטופים ישראלים במחבלים פלסטינים.
אתמול הצהיר שר הביטחון ישראל כ"ץ בועדת החוץ והביטחון כי ישראל קרובה יותר מאי פעם לעסקת חטופים נוספת. הוא הוסיף כי "עדיף לדבר כמה שפחות בנושא".
כץ ציין כי מדובר בעסקה תתבצע בשלבים והוסיף "ציר פילדלפי וטריטוריית נצרים לא יהוו מכשול לביצוע העסקה, יש התגמשות אצל חמאס בעניין הזה. יהיה רוב גורף בקבינט ובממשלה להסכם".
גורמים המעורים בפרטי המשא ומתן אמרו השבוע לכאן חדשות כי חמאס מתקשה בין היתר להגיע לכל החטופות והחטופים שאמורים להשתחרר במסגרת המתווה ההומניטרי.
עוד נמסר כי ארגון הטרור מתעקש שמספר החטופות והחטופים שיכללו בשלב ההומניטרי נמוך מזה שישראל דורשת, דבר מהווה קושי גם כן.