
התביעה של דרום אפריקה בבית הדין הבינלאומי נגד ישראל תעלה לה ביוקר? בכירים במפלגה הרפובליקנית מפעילים לחץ על הנשיא הנכנס דונלד טראמפ לבטל הסכמי סחר שמעניקים הטבות לדרום אפריקה, במידה והממשל הדרום אפריקאי לא ישנה את עמדתו בנוגע לישראל ומדינות נוספות.
דרום אפריקה, כזכור, האשימה את ישראל ב"רצח עם" בבית הדין הבינלאומי. מלבד העמדה האנטי-ישראלית, טוענים בכירי המפלגה הרפובליקנית כי דרום אפריקה הפכה למדינה המסכנת את הביטחון הלאומי של ארה"ב.
המרכז ללימודי אפריקה באוניברסיטת הווארד פרסם דו"ח בשנה שעברה בו הזהיר כי "מדינה שרוצה בהסכמי הסחר המועדפים לא יכולה לפעול באופן שמערער את הביטחון הלאומי של ארה"ב או אינטרסים של מדיניות חוץ". צבא דרום אפריקה משתף פעולה עם צבא רוסיה בתרגילים משותפים ובכירי הצבא עברו הכשרות במוסקבה.
בעקבות זאת, דרום אפריקה סירבה לגנות את פלישת רוסיה לאוקראינה. בכירים במפלגת השלטון "הקונגרס הלאומי האפריקאי" נפגשו עם בכירי החמאס, ופרסמו הודעת גינוי על הריגתו של איסמעיל הנייה.
דרום אפריקה מנהלת יחסי מסחר הדוקים עם סין, ולאחרונה בירכה על הצטרפותה של איראן לארגון הסחר BRICS.
ג'יי ברוקס ספקטור, לשעבר דיפלומט אמריקאי המתגורר כעת ביוהנסבורג, אמר לרשת "פוקס ניוז" כי "בהתחשב בעמדות הדרום אפריקאיות בנוגע לסכסוכים בין רוסיה לאוקראינה והמזרח התיכון, דרום אפריקה מתרחקת מהעמדות של ארה"ב במספר דרכים, בעיקר ברדיפה הנמרצת שלה אחרי ישראל ומנהיגיה, בבתי המשפט הבינלאומיים".
הסנאטור ג'ים ריש, הדורש לבטל את חברותה של דרום אפריקה בהסכמי הסחר עם ארה"ב, אמר כי "אני עדיין מודאג מהמאמצים של דרום אפריקה להתרפק אל רוסיה, סין ואיראן, כולל נציגי הטרור של איראן, ועל ההשפעה שיש לזה על הביטחון הלאומי של ארה"ב".
חבר בכיר נוסף במפלגה הרפובליקנית, ריצ'רד גולדברג, לשעבר במועצה לביטחון לאומי, אמר לרשת "פוקס ניוז" כי "עלינו לבטל את הסיווג המודיעיני הסודי על מערכת היחסים העמוקה של דרום אפריקה עם איראן, וכל תמיכה או שותפות אחרת עם קבוצות טרור".