אזעקות הופעלו לפנות בוקר (שישי), סמוך לשעה 03:30, ביישובים רבים במרכז, בשפלה וביהודה בעקבות שיגור מתימן. תושבים באזור דיווחו על יירוטים במרחב.

דובר צה"ל עדכן כי יורט טיל ששוגר מתימן בטרם חצה לשטח הארץ. התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו מחשש לשברי יירוט.

חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי לכ-18 בני אדם שנחבלו בדרכם למרחב המוגן ולשני נפגעי חרדה. לא דווח על נפגעים מרסיסים. בארגון הכבאות וההצלה עדכנו שלא התקבלו דיווחים על אירועים חריגים במחוז דן. נמל התעופה בן גוריון נסגר לנחיתות במשך כחצי שעה לאחר האזעקות, ואז נפתח מחדש.

הירי מתימן הגיע מספר שעות לאחר תקיפת צה"ל אתמול (חמישי) לעבר מטרות טרור של החות'ים בנמל התעופה של צנעא ובנמל הימי חודידה.

בהודעת צה"ל נאמר כי בין המטרות שהותקפו תשתיות המשמשות את שלטון הטרור החות׳י לפעילותו הצבאית בשדה התעופה הבין לאומי בצנעא ובתחנות הכוח האזיז וראס קנטיב, אשר מהוות תשתית חשמל מרכזית עבור שלטון הטרור החות׳י. בנוסף, הותקפו תשתיות בנמלים חודיידה, א-סליף וראס קנטיב ברצועת החוף המערבית בתימן.

"תשתיות אלה שימשו את שלטון הטרור החות׳י בין היתר להעברת אמצעי לחימה איראנים למרחב והגעתם של בכירים איראנים לאזור. המטרות שהותקפו ממחישות את השימוש הצבאי של שלטון הטרור החות׳י בתשתיות אזרחיות לצרכי טרור", אמרו בצה"ל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו שהה במהלך התקיפה בבור חיל האוויר בקריה לצד שר הביטחון ישראל כ"ץ. "אנחנו מדליקים הערב נר שני של חנוכה", אמר נתניהו, "אנחנו נמצאים במלחמת התקומה, דור המכבים של ימינו. לפני שעה קלה, חיל האוויר תקף מטרות של ארגון הטרור החות'י בתימן, גם בקו החוף וגם בצנעא. אנחנו נחושים לגדוע את זרוע הטרור הזאת של ציר הרשע של איראן. אנחנו נתמיד בזה עד שנשלים את המלאכה".

ביום רביעי בערב הופעלו אזעקות באזור אשקלון בעקבות כטב"ם ששיגרו החות'ים מתימן. כלי הטיס נפל בשטח פתוח. לא היו נפגעים. ביום רביעי לפנות בוקר הופעלו אזעקות מעט לפני השעה 04:30, במרכז, בשפלה וביהודה בעקבות שיגור מתימן. תושבים דיווחו על שמיעת הדי פיצוצים. דובר צה"ל עדכן כי יורט טיל אחד ששוגר מתימן בטרם חצה לשטח הארץ. התרעות על ירי טילים ורקטות הופעלו מחשש לנפילת שברי יירוט.