הלל שכנזי, רעייתו של סרן איתן ישראל הי"ד שנפל אתמול בקרב בעזה, נפרדה ממנו בהלוויה היום (שלישי) בשירת התקווה והצדעה.
בסיום ההלוויה, שנערכה בבית העלמין בחצור הגלילית, נעמד הציבור לשירת התקווה. הלל התקרבה לקברו של בעלה והצדיעה לו בדרכו האחרונה.
במהלך ההלוויה היא ספדה לו בדמעות. "איתן, איך אפשר? מחנוכה בשנה שעברה אתה בעזה כל הזמן ותמיד חזרת בשלום. קיבלת את ההחלטה לצאת בלב שלם וגם אנחנו. חיכינו לזמן הזה שיהיה לך נחת. רצית לתת את הכל, את כל כולך לארץ ישראל. מה שנתן לי כוח באמת היה לראות אותך בצבא".
היא סיפרה: "כל הזמן שמעתי, הלכת שמח ושלם. באמת היית הכי טוב איתן, וזה הלך איתך הביתה גם ברגילות שהיו לנו ביחד, תמיד היית בסידורים ולבנות זמנים, ותמיד היית עושה את זה בלי הנחות, בלי 'אין לי כוח'. תמיד איפסת אותי והראית שהכל טוב".
"רק ביום שישי שלחת לי זר עם פתק ומכתב אבל אמרת שניפגש תכף, מה אני אעשה? אתה פשוט ככה נותן מכל הלב ואני מרגישה שבאמת היית איש של מידות. פחות של לשבת בישיבה וללמוד. המידות שלך זה מה שבלט בך כל כך. היו לך מידות באמת כל כך טובות. כיבוד ההורים שלך, היה לך כל כך חשוב ואמרתי שאני חייבת ללמוד ממך גם את זה. תמיד היית שם את מי שמולך כמה רמות מעליך, נותן את כל כולך", ספדה הלל.