ספר בישול ראשון מסוגו בישראל מציע פתרון למי שמבשל רק לעצמו – בלי להתפשר על הטעם, האיכות והגיוון. הספר כולל למעלה מ-100 מתכונים מקוריים שפותחו על ידי מיטב המתכונאיות בישראל, לצד טיפים שימושיים, חוכמת מטבח עשירה וטקסטים מעוררי השראה מאנשי קולינריה ותרבות. מנה לדוגמה מתוך הספר: עראיס פלאפל – חלבון מלא בארוחה מאוזנת מתוך פרק "מטבח הכנות", מציעה השפית אוריה גבע מתכון חדשני לעראיס פלאפל – קציצות פלאפל אפויות בתוך פיתה, שמעניקות חוויית אכילה חדשה ובריאה. "לרוב קטניות מושרות משתלבות בתבשילים ובמרקים, אך הן מהוות גם בסיס מצוין לקציצות מטוגנות ואפויות", מסבירה גבע. "במקום לטגן את תערובת הפלאפל בצורה המסורתית, שילבנו אותה בפיתה וצילינו בטוסטר – וכך נוצר עראיס פלאפל חם וקריספי. בנוסף, בזכות השילוב בין הקטניות והדגן שבפיתה, מתקבלת מנה עשירה בחלבון מלא". מתכון: עראיס פלאפל (למנה אחת – 2 מיני פיתות) מצרכים לתערובת הפלאפל: ½ כוס גרגירי חומוס מושרים ½ בצל בינוני קלוף ¼ צרור כוסברה ¼ צרור פטרוזיליה 1 שן שום קלופה ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל שחור גרוס ½ כפית זרעי כוסברה טחונים ½ כפית כמון טחון ¼ כפית אבקת אפייה להרכבת העראיס: 2 מיני פיתות מקמח כוסמין (או פיתה אחת גדולה) שמן זית להברשה אופן ההכנה: אם גרגירי החומוס היו בהקפאה – יש להפשירם בטמפרטורת החדר כ-40 דקות, או בקערת מים חמימים ל-10 דקות. מעבירים את כל מרכיבי הפלאפל למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים טוסטר לחיץ. חוצים את הפיתות לרוחב, ממלאים כל אחת במחצית מכמות תערובת הפלאפל (לא למלא עד הסוף כדי למנוע גלישה בזמן הצלייה). מברישים את הפיתות הממולאות בשמן זית משני הצדדים. מניחים בטוסטר הלחיץ וצולים 10–12 דקות עד להזהבה וחריכה קלה. מגישים עם סלט ירקות, טחינה, חמוצים וסחוג. גיוונים וטיפים: אין זמן להשרות חומוס? ניתן להחליף בעדשים ירוקות שהושרו 3 שעות במים. ללא טוסטר לחיץ? אפשר לאפות בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות (או טוסטר אובן ל-170 מעלות). מניחים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומניחים מעל תבנית נוספת כמשקולת. אופים 10 דקות עם המשקולת, מסירים אותה וממשיכים לאפות 3–4 דקות נוספות עד שהפיתות מזהיבות והופכות פריכות. לרכישת הספר: להזמנת הספר ו למתכונים נוספים