ארגמני ודנון במועצת הביטחון
ארגמני ודנון במועצת הביטחוןצילום: דוברות

שגרירנו באו"ם, דני דנון, מספר על ההשלכות של האירועים האחרונים סביב השבת וקבורת גופותיהם של בני משפחת ביבס על הזירה הדיפלומטית, כמו גם על היחס לו זכה ביקורה של נועה ארגמני במועצת הביטחון של האו"ם.

"יזמתי את הדיון במועצת הביטחון ולשמחתי הצטרפו אליי מדינות חשובות כמו ארה"ב בריטניה צרפת ויוון. בדיון הזה בפעם הראשונה הגיעה שורדת שבי להעיד, לעמוד מול השגרירים, להסתכל להם בעיניים ואכן נועה ארגמני אמרה את הדברים באומץ רב, דברים שנגעו לליבם וזה היה מאוד מרגש ומאוד משמעותי ויש לזה השפעה", אומר דנון המעיר כי הוא "לא יודע כמה זמן זה יחזיק, כי באו"ם עוברים לנושאים אחרים די מהר".

"בסוף הדיון ניגשו אלינו כמעט כל השגרירים והביעו כאב והזדהות. גם הסיפור של משפחת ביבס נוגע לכל בן אנוש ומוכיח להם עם איזה רוע ושנאה אנחנו מתמודדים. לכן אמרתי לשגרירים שכאשר נמשיך בפעילות שלנו, אל תשכחו את נועה ארגמני ומשפחת ביבס, כי אנחנו לא נשכח ולא נסלח. לא נשכח מי ביצע את הרצח הנתעב הזה ונבוא חשבון איתם".

על האופן בו באה לידי ביטוי הזדהות שכזו מצידם של השגרירים, אומר דנון כי הדברים בעיקר באים לידי ביטוי בעוצמות הביקורת המוטחת בישראל ובמילים שהשגרירים בוחרים להשתמש בהן. בחינה של נאומים שנאמרים מגלה שהטונים משתנים. "כרגע אנחנו זוכים לסימפטי, אבל אנחנו צריכים לקחת בחשבון שכאשר נחדש את הפעילות העוצמתית יתחילו שוב לכנס דיונים, לבקר אותנו ולקבל החלטות, אבל אנחנו לא נרפה. נזכיר להם את אריאל כפיר ושירי, את השנאה של האויבים שלנו ושכאשר אנחנו אומרים שחמאס לא יהיה זו לא אמירה לפרוטוקול. אנחנו מתכוונים לעמוד מאחורי הדברים".

לשאלתנו אם בין השגרירים שהביעו הזדהות היו גם מי שעד כה התייחס באופן הפוך לישראל, משיב דנון בחיוב ומציין כי "בדיון עצמו אפילו השגריר הפלשתיני שאינו מחובבי ישראל התייחס לעדות של נועה. הוא אמר שהוא מבין את הכאב, וגם אחרים אמרו דברים דומים. נוצרה בחדר אווירה מיוחדת כי אף פעם לא הזדמן לשגרירים לשבת ליד ניצולת שבי שמספרת איך היא בחדר אחד כשלידה נרצחו שניים מחבריה. אלה דברים שקשה לכל אחד לשמוע".

על הצפוי בהיבט הדיפלומטי ביום שאחרי העסקה, כאשר ישראל תשוב לפעילות צבאית עצימה ברצועת עזה, אומר דנון כי לצד הלחצים והגינויים "יש כאן ממשל אמריקאי חדש שמבין את האתגרים שלנו ופחות לוחץ עלינו בנושאים שבהם הורגלנו ללחצים משמעותיים מאוד ממשל ביידן. אני סבור שנעבוד בשיתוף פעולה וכשתתקבל ההחלטה נוכל להפעיל מנופים משמעותיים. אני מניח שמבינים את זה בעולם. הם רואים את התנהלות הנשיא האמריקאי שרוצה הכרעות גם כאן וגם באוקראינה".

עם זאת הוא אינו מבטל את הגינויים שעוד יבואו ממדינות אחרות. "אנחנו צריכים לצפות ולהיערך לכך שתהיה ביקורת על ישראל. למדנו להתמודד עם הביקורת הזו. היינו בחודשים האחרונים תחת מתקפה מדינית לא פשוטה ואנחנו ערוכים להמשך. יש לנו מטרה להשיב את החטופים ולחסל את חמאס ולחבריי בירושלים אני אומר, תעשו אתם את מה שצריך ואנחנו נדע להסתדר בקהילייה הבינלאומית ולהגן על ישראל".

צילום: דוברות
צילום: דוברות
צילום: דוברות
צילום: דוברות