במסגרת המחקר בדקו חוקרים מהמכון הטכנולוגי של אילינוי קבוצה של 48 משתתפים. מחציתם התבקשו לאכול שתי כוסות מנגו מדי יום שכוללים 100 קלוריות, בעוד החלק האחר התבקשו לאכול קינוח איטלקי קפוא בטעם דומה, המכיל אותה כמות קלוריות. תקופת המחקר ארכה ארבעה שבועות, ומשתתפי המחקר התבקשו להמשיך באורח חייהם הרגיל לרבות התזונה הרגילה שלהם בנוסף למנת המנגו היומית. לאחר ארבעה שבועות גילו החוקרים כי משתתפי המחקר שאכלו מנגו חוו ירידה משמעותית בתנגודת לאינסולין, מצב בו תאי הגוף של אנשים מסוימים מגיבים פחות להורמון האינסולין. כמו כן, היו להם רמות אינסולין נמוכות יותר מאשר בתחילת המחקר. במקביל, בקבוצת הביקורת לא נרשמו שינויים ברמות האינסולין או תנגודת האינסולין. גם תפקוד תאי בטא, יכולת הלבלב לייצר ולשחרר אינסולין כדי לנהל ריכוזי גלוקוז תקינים, השתפר משמעותית. כמו כן רמת דלקות ורמת סוכר בדם הופיעו בהבדל קטן מאוד בין שתי הקבוצות, מה שהביא את החוקרים למסקנה כי המנגו יכול לשמש כחלופה בריאה ללב בהשוואה למאכלים מתוקים אחרים בעלי אותה רמת קלוריות. פרופסור אינדיקה אדיריסינדה, מובילת המחקר, אמרה כי "המחקר שלנו מצביע על כך שהוספת מנגו טרי לתזונה יכולה להיות דרך פשוטה ומהנה עבור אנשים הסובלים מעודף משקל או השמנת יתר, על מנת לתמוך בתפקוד טוב יותר של אינסולין ולהפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2".