המפגש בכנסת
המפגש בכנסתצילום: באדיבות המצלם

סיעת הציונות הדתית אירחה בישיבתה בכנסת השבוע את מחברי הספר "מעשה בצדיק ואלונקה" - רמ"ט איגוד ישיבות ההסדר אורי פינסקי והרב אייל גריינר, הרב עמיחי גורדין והרב חיים נבון.

הספר יוצא בימים אלה לאור במטרה להביא לתודעה את דמותם של של חללי ישיבות ההסדר שנפלו במלחמת חרבות ברזל ולהפיץ את אורם ואת הרקע הרוחני לגבורתם הגדולה.

בעזרת צוות מראיינים מסור, שערך כ-150 ראיונות אישיים, מובאים סיפורי חייהם של 80 תלמידי ומבוגרי ישיבות ההסדר שנפלו בשנה הראשונה למלחמה.

בספר שזורים בצורה מצמררת דמויות הנופלים, האחדות בחברה הישראלית אותה הותירו ותמונת דמות 'בן ישיבת הסדר' המשלב תורה וצבא. את הספר ערך הסופר הרב חיים נבון בהוצאה משותפת עם הוצאת "ידיעות ספרים".

השר בצלאל סמוטריץ' אמר במפגש: "מתחילת המלחמה עם ישראל כולו נחשף ושואה השראה מבני הציונות הדתית, תלמידי ישיבות ההסדר שעומדים בחזית הגנת העם והארץ, הספר הזה הוא הזדמנות להעמיק בסיפור שלהם ולשאוב מהם כוחות.

חללי ישיבות ההסדר הם דור של גיבורים שהוכיחו בחייהם ובמותם את השילוב המופלא בין ספרא לסייפא", הוסיף.

רמ"ט איגוד ישיבות ההסדר ציין כי "במלחמה הזו נחשף כל עם ישראל לסיפורם ההירואי של תלמידי ישיבות ההסדר, לשילוב הרוח הגדולה שממנה נבע הכח לעשות חיל, ולגבורתם העילאית, בתוך כלל גיבורי וקדושי האומה שנפלו. הלוחמים והנופלים הם קודש הקודשים של החברה הישראלית כולה ומאחדים בין כל חלקי החברה, מעל לכל מחלוקות ואי הסכמה. אנחנו כאן כי אנו רואים את האחדות ואת השותפות יחד במדינה ובהמשך קיומו של עם ישראל בארצו מדורי דורות - וזה הרעיון של הספר והוצאתו. אלו הקדושים שמהווים עבורנו לפיד אש וסימון דרך, מחברים בינינו ומזכירים לנו שאחים אנחנו, תמיד".

הרב חיים נבון הדגיש במפגש "זכיתי להיות שותף למיזם חשוב מאין כמותו: 'מעשה בצדיק ואלונקה' - ספר סיפוריהם של חללי ישיבות ההסדר בשנה הראשונה של המלחמה. אין מדובר בספר זיכרון או בספר הנצחה מן המניין. זהו ספר של סיפורי צדיקים: הצדיקים שלנו, הי"ד. בחרנו לספר את חייהם של גיבורינו דווקא בדרך הזו, כרצף של סיפורי צדיקים. מאות הסיפורים מעמידים גלריה מגוונת של דמויות מופת: כל אחד מהם צעד בדרכו שלו, ובכל זאת במובן אחר צעדו כולם בדרך אחת.

לדאבוננו ולאסוננו, ישיבות ההסדר ספגו במלחמה חללים רבים מאוד. מחמת מגבלות המקום התמקדנו בסיפוריהם של 22 התלמידים והרבנים שלמדו ולימדו בשעת נפילתם בישיבות ההסדר. במדור מיוחד הוספנו הספדים קצרים על עוד 58 בוגרי הישיבות, שנפלו גם הם בשנה הראשונה של מלחמה זו".