
מתיחות גוברת באוניברסיטה העברית: לאחר שמרצים הודיעו על ביטול שיעורים לצורך השתתפות בהפגנות, וההנהלה שיגרה מכתב המאיים בהשבתת הלימודים במקרה של אי-ציות ממשלתי לפסיקות בג"ץ, מביעים סטודנטים רבים תסכול עמוק על מה שהם מגדירים "אכיפה סלקטיבית של ערכים".
הסערה החלה לאחר פרסום מיילים רשמיים מטעם נשיא ורקטור האוניברסיטה, שאישרו למרצים להפעיל שיקול דעת ולבטל שיעורים לטובת מחאות פוליטיות. בעקבות זאת, הודיע לפחות מרצה אחד על ביטול תרגול לטובת השתתפות בהפגנה – צעד שכבר מעורר תגובות נזעמות מצד סטודנטים.
"אנחנו כאן כדי ללמוד", אמרה אחת הסטודנטיות מהפקולטה למדעי הרוח. "אבל הנהלת האוניברסיטה מתגייסת חד-צדדית נגד הממשלה, בעוד שהיא שותקת לחלוטין מול הפרת פסיקת בג"ץ בעניין גיוס החרדים – שנמשכת כבר חודשים. זה מרגיש כאילו הדאגה לשלטון החוק תקפה רק כשזה נוגע לאג'נדה אחת".

גם בקרב אגודות הסטודנטים נשמעות עמדות חלוקות. חלק מהסטודנטים הביעו תמיכה בצעדים שנועדו להגן על הדמוקרטיה, אך רבים אחרים טוענים כי ההנהלה חורגת מסמכותה ומנצלת את מעמדה האקדמי לצרכים פוליטיים, תוך פגיעה ישירה בתלמידים.
באחד ממכתבי ההנהלה שפורסמו, נכתב כי אם הממשלה תפעל בניגוד להחלטות בג"ץ – תשקול האוניברסיטה להשבית את הלימודים. עם זאת, גם שם לא נכללה התייחסות להפרה הממשלתית המתמשכת של פסיקת בג"ץ בנושא גיוס תלמידי ישיבות – נושא המצוי בלב המחלוקת המשפטית הציבורית במדינה.
"אי אפשר לטעון לשלטון החוק – ולהתעלם באופן שיטתי מהפסיקות שלא נוחות פוליטית", אמר סטודנט למשפטים. "זו צביעות, ולא ייתכן שמי שאחראי על מוסד אקדמי ינהל את הלימודים לפי רוח המאבק הפוליטי שלו".
נכון לעכשיו, השיעורים נמשכים כסדרם, אך לאור מגמת ההסלמה והדיונים באגודות הסטודנטים – ייתכן שעוד לא נאמרה המילה האחרונה.
מהאוניברסיטה העברית נמסר: האוניברסיטה העברית מאפשרת לחברות ולחברי סגל, לסטודנטיות ולסטודנטים, לקחת חלק בפעילויות במרחב הציבורי, הנוגעות לאירועי השעה, ללא התייחסות ספציפית לסוגיה זו או אחרת.