פרופ' נחום רקובר, בעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, מבקר את מערכת הערכים המובילה את בית המשפט העליון בסוגיות ערכיות הנוגעות למורשת ולארץ ישראל ומגדיר אותה כמסולפת.

את הדברים אמר פרופ' רקובר בעמדת השידור של ערוץ 7 מאירוע ההשקה של מרכז יכין בו הוא משמש חבר צוות ההיגוי. על חשיבות הקמתו של המרכז אומר רקובר כי המרכז יפעל באופן רב תחומי ויעסוק בהיבטיה השונים של המדינה היהודית האידיאלית, שלא כפי שהמצב כיום, כלשונו, מצב הראוי לתיקון.

"החתירה היא לדברים קונקרטיים ולא דברים תיאורטיים, בכל תחום ותחום", הוא אומר ומציין כי גם באירוע ההשקה מתקיימים מושבים העוסקים בנושאים שונים. הוא עצמו ישתתף במושב הנוגע לחידוש סמכויות בתי הדין לממונות לאחר שנגרעו סמכויות אלה בידי בית המשפט. בנוסף יהיו מושבים בתחומי חינוך, אתיקה צבאית ועוד.

על השאלה אם ניתן לחולל שינויים משמעותיים כאשר שינויים קלים באופן יחסי זכו לתגובה כה חריפה ברחוב הישראלי, הוא אומר כי השינוי מתחיל בהסברת הצורך בו בפני העם. יש לשכנע את העם שהדרך בה אנו הולכים אינה הדרך הנכונה, אומר הפרופסור, וממילא יתברר הצורך לשפר אותה ולחבר אותה לזהות היהודית שלשמה הוקמה המדינה ולשמה מסרו את נפשם קדושים וטהורים.

ההסבר לעם, אומר רקובר, אינו רק לאותם הרחוקים בדעותיהם מהזהות המסורתית והשורשית, אלא גם לקרובים שפוגשים אותו ושואלים לדעתו אודות המהפכה המשפטית מבלי להבין את הצורך בכך. "לא ברור להם שהדבר דרוש וחיוני כל כך".

לדבריו האופן בו הזהות היהודית באה לידי ביטוי במערכת המשפט הוא החשוב ביותר כעת. הוא מזכיר כי המשפט העברי הוא שהקנה לעולם כולו את המשפט הנאור ויש בו ביטוי לזהותה העמוק של התורה וחיוניותה כמו גם יכולתה לתת מענה לצורכי החיים היומיומיים. "הדבר אינו ער לדבר הבסיסי הזה", אומר רקובר ומרגיע את המבוהלים מרעיון מדינת ההלכה ומזכיר כי לא מדובר במדינת הלכה שחורה אלא הליכה לאורה של ההלכה שהתוותה את דרכו של עם ישראל לאורך כל השנים ובכל תחום ולא מתוך כפייה אלא מתוך בחירה.

לטעמו יש לשנות גם את מערכת האיזונים סביב הכרעות מערכת המשפט שכן "ההכרעות שניתנות כעת בבית המשפט העליון הן הערכות ערכיות מסולפות על פי סולם ערכים מסולף לחלוטין כאשר ההיבט היהודי אינו קיים כלל. זו אמנם אמירה בהכללה, אבל מרבית פסיקות בית המשפט העליון בנושאי ארץ ישראל, עם ישראל, פיקוח נפש וחשיבות חיי אדם, את כל אלה חייבים להחיות מחדש ולתת את הביאור הנכון".