הרב צבי קוגן
הרב צבי קוגןצילום: ללא קרדיט

גורמים מדיניים מאשרים היום (ראשון) כי איחוד האמירויות הטילה גזר דין מוות על שלושה אזרחים ממוצא אוזבקי שרצחו את שליח חב"ד הרב צבי קוגן, באיחוד האמירויות, אחרי שחטפו אותו מדובאי.

אתמול פורסמו דיווחים כי השלושה, שנעצרו בטורקיה זמן קצר אחרי הרצח, והוסגרו לידי האמירויות נענשו בעונש הכבד ביותר.

ברשת X אף התפרסמה שיחה לכאורה בין אחד משלושת המתנקשים לאימו, שבה עדכן אותה בגזר הדין שקיבל. עם מעצרם נחשדו השלושה בעבירות חמורות - שהעונש המקסימלי עליהן היה עונש מוות.

החשודים ברצח הרב צבי קוגן
החשודים ברצח הרב צבי קוגןצילום: ללא

הרב קוגן פעל בשליחות חב"ד באמירויות עוד לפני חתונתו, ולאחר מכן הגיע לשליחות יחד עם רעייתו - אחיינית של הרב גבי ורבקי הולצברג הי”ד, שליחי חב”ד שנרצחו במומבאי שבהודו בשנת 2008.

לאחר שנעדר מספר ימים הוא אותר ללא רוח חיים בעיר אל-עין, הממוקמת במרחק של שעה וחצי נסיעה מדובאי. על הגופה היו סימני אלימות, וברכב אותרו סימני מאבק.

הרוצחים, שנמלטו מהמדינה לאחר הרצח והוסגרו מטורקיה, הם ממוצא אוזבקי. לפי ממצאי החקירה, הם פעלו בשליחות איראנית.