
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום (ראשון) במשכן הנשיא בירושלים מפגש במסגרת מיזם "להתווכח ביחד", לזכרו של רס"ן עמישר בן דוד ז"ל.
הפרויקט, שנועד להכשיר קבוצות ויחידים בניהול ויכוח בצורה מועילה ולא מתלהמת, הוקם על ידי שני אחיו של עמישר – אורי בן דוד, מנחה קבוצות, וד"ר יאיר בן דוד, מרצה לפסיכולוגיה.
"את הפרויקט הקמנו לזכרו של עמישר בן דוד ז"ל, שנהרג בחאן יונס במסגרת תפקידו כמפקד חפ"ק של חטיבת הקומנדו במילואים", אמרו בני המשפחה. "עמישר עשה המון דברים טובים בחייו: הוא תרם, התנדב, אבל גם מאוד אהב להתווכח. בגלל שהוא ידע להתווכח מאהבה, הקמנו לזכרו מיזם שמלמד איך להתווכח על נושאים אישיים, חברתיים ואפילו פוליטיים, בצורה מועילה ומיטיבה, ובלי להגיע לפיצוצים וריבים".
המפגש התקיים בשיתוף עם תכנית "מחליפים מילה – יוזמות הנשיא למחר ישראלי משותף", אשר נועדה להתמודד עם אתגרי הקיטוב והשיח הציבורי. לפי לשכת הנשיא, מדובר במימוש חזונו של הרצוג להפוך את הקרעים בחברה ללכידות, ולהשריש את הערבות ההדדית כתנאי קיומי.
במהלך המפגש אמר הרצוג, "כבר אמרתי שאני אתאבד על המשימה להגיע להבנות והסכמות. אין מצב שאי אפשר להתווכח בצורה מקובלת ונכונה, בטוב טעם, אהבה, ובעיקר אהבת ישראל. כשמסתכלים על ההיסטוריה של עם ישראל, לא הייתה תקופה סטרילית בלי ויכוחים. גם ב־48 התווכחנו, למרות שאנחנו משלים את עצמנו לחשוב שלא. הייתה אז תחושה של אחדות מטרה, וגם בעזה הייתה אחדות מטרה".
עוד הוסיף הנשיא, "כפי שאמרתי למשפחתו של עמישר בשבעה, אני לא יכול לשנות את הגורל הנורא, אבל יש לי זכות נדירה אחת כנשיא מדינת ישראל והיא להגיד לכם תודה. עמישר נפל על קדושת העם והארץ, הצלת העם והצלת יהודים, הגנה על המולדת, אלו הערכים הכי נעלים שיש. להפיץ את בשורתו על תרבות ויכוח זו משימה עצומה, אני מודה לכם ומחזק אתכם".
בני משפחתו של עמישר שיתפו זיכרונות אישיים על אופיו ואמונתו ביכולת לנהל מחלוקות באהבה. רעייתו של עמישר, שלומית, סיפרה, "עמישר התווכח מתוך האהבה. הוא היה אומר לי לפעמים – אי אפשר שהלב יהיה פתוח אם לא מתווכחים, כדי שהלב יפתח – צריך להתווכח".
אחיו אורי בן דוד אמר: "הסוד של עמישר היה שהוא ידע להתווכח מבלי שזה יעיב על האהבה. צריך לדעת לזהות בעצמנו מתי הויכוח נהיה רעיל, ואיך להבריא את הויכוח".
אחותו איילת התייחסה לתקופה בה לחם עמישר בעזה ואמרה, "בלחימה עמישר היה באורות ובשיא חייו, ומה שעשה את זה ככה היא הוא היחד שיש בלחימה, האהבה שיש בין הלוחמים רק בעזה ולפעמים קשה ליצר אותה פה. כנראה שהיו וויכוחים שם גם תוך כדי, היו שם זמנים קשים, אבל הייתה שם אהבה גדולה".