קרבן פסח
קרבן פסחצילום: istock

בישיבת הר הבית פתחו השנה את האפשרות לציבור הרחב להתמנות על חבורת קרבן פסח, בתקווה שיינתן אישור להקריב את הקרבן.

מאות יהודים כבר רכשו מנוי המאפשר השתתפות בקרבן, מתוך רצון לחדש את המצווה בליל הסדר הקרוב.

"הדבר היחיד שמעכב את קרבן הפסח הוא לא מזבח, שוחט או מיקום המזבח. הכל ידוע והכל ייפתר בקלות. החסם היחיד הוא הלב שלנו וההבנה שהדבר הזה אפשרי".

"אנחנו מזמינים את כל מי שמאמין וכוסף למקדש לחלק חלק ולבטא את הרצון שלו לקיים את הסדר כהלכתו ולרכוש מנוי לקרבן פסח".

לרכישת מנוי בגודל כזית מהקרבן לחץ כאן>>>

אין לנו היום בית מקדש, זה לא מונע בעדינו להקריב את קרבן פסח?

במשנה במסכת עדויות אומרת: "שמעתי שמקריבים אף על פי שאין בית". הגמרא בכמה מקומות מזכירה את זה להלכה, וכך פוסק הרמב"ם להלכה - גם כשאין בית מקדש, מספיק לבנות מזבח קטן במקום שצריך להיות המזבח - והמקום הזה הוא מקום רחב - ולהקריב עליו את קרבן פסח.

מה עוד צריך בשביל הקרבן חוץ ממזבח?

צריך גדי זכר או כבש בשנה הראשונה לחייו. יש כבר עכשיו כהנים שמוחזקים ככוהנים וגם בגדי כהונה. אבל הדבר הכי חשוב שצריך זה את הרצון של עם ישראל.

איך נראה ערב פסח במציאות כשיש קרבן?

כיום כל היהודים שורפים חמץ בערב פסח, עושים עוד הכנות לחג והולכים לנוח לקראת ליל הסדר, וישנם גם אלו האופים מצות. עם קרבן פסח זה קצת שונה. אחרי שריפת החמץ, כולם עולים לירושלים להקריב את הקרבן. את יום טוב הראשון של פסח כולם חוגגים בירושלים.

איך ייראה השנה ליל הסדר עם הקרבן?

בליל הסדר קרבן פסח נכנס לתוך הסדר של ההגדה; יש שינויים בנוסח ההגדה, ואם כיום ברוב המקומות נוהגים שלא לאכול צלי – זו המצווה, לאכול את קרבן הפסח צלוי. בסעודה ה' יתברך מתגלה עלינו.

כשאומרים את ההלל כולם עולים לגגות הבתים, ושירת ההלל של כל ישראל בירושלים בלי כלי נגינה, הגגות מתפוצצים מרוב שמחה גדולה. בבוקר למחרת באים לבית המקדש להקריב קרבן חגיגה ועולת ראיה.

הגדיים נבדקו ונקנו מבעל חוות "לכתחילה" במצפה יריחו, נמצאו ללא מום וכשרים להקרבן קרבן הפסח במועדו, י"ד בניסן בשעה שיינתן אישור ממשלתי להקריב את הקרבן.

עלות של מינוי לאדם - 20 ש"ח

לרכישת מנוי בגודל כזית מהקרבן לחץ כאן>>>