
חג הפסח מתקרב, וזה הזמן לרענן את התפריט עם תוספות חגיגיות, צבעוניות וטעימות – כולן כשרות לפסח וללא חשש קטניות!
לא חייבים אורז כדי למלא את הצלחת – עם קצת השראה, שולחן החג יכול להיות עשיר בטעמים, בלי להתפשר על המסורת.
אז מה אוכלים במקום אורז? הנה 20 רעיונות נהדרים:
תפוחי אדמה בתנור
אנטיפסטי ירקות קלויים
שעועית ירוקה מוקפצת
קוגל תפוח אדמה
בטטה בסילאן וטימין
אפונה ברוטב עגבניות
אספרגוס מוקפץ בשמן זית ושום
כרובית אפויה בגריל
ברוקולי בתנור
סלקים צלויים עם עשבי תיבול
פירה בטטה
פירה כרובית
קישואים צלויים
זיתים ברוטב עגבניות
פלפל ממולא בכרוב
כרוב מאודה
כרישה עם דבש וטימין
חציל בטעם כבד
נודלס מזוקיני (זוקיני בצורת אטריות)
ארטישוק ברוטב לימון
לסיכום: פסח הוא הזדמנות לחשוב יצירתי ולשלב טעמים מפתיעים וייחודיים.
שולחן החג לא חייב להיות שגרתי – תעזו לגוון, תוסיפו צבע, ותרוויחו טעמים.
ספרו לנו בתגובות – מה אתם מכינים השנה לשולחן החג?