יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, שמתח ביקורת על מינוי האלוף (במיל') אלי שרביט לראש השב"כ אומר בראיון לערוץ 7 כי ראש הממשלה נתניהו נהג נכון כשהחליט לוותר על המהלך.

"לא מדובר במינוי מוצלח במיוחד. העברתי את המסרים האלה בדרכי שלי ואני חושב שהציבור העביר אותם בדרכו. ההחלטה מלכתחילה בעיני לא היתה טובה, טוב שראש הממשלה חזר בו ממנה. אנחנו נמצאים במדינה דמוקרטית שגם ראש הממשלה האהוד על מחנה הימין, שקיבל החלטה שהציבור הביע עליה את דעתו, הקשיב לו. יש הרבה אנשים שלא רוצים שלציבור בישראל תהיה השפעה", מדגיש רוטמן.

לטענתו, "גם ראש ממשלה עם קואליציה יציבה, שלא נמצא בתקופת בחירות, יש חשיבות רבה שיקשיב לקול הבוחר. בוצעה טעות ואפשר לתקן טעויות".

הוא רואה בהקשבה לקול הציבור ביטוי לדמוקרטיה בניגוד לטענות שנשמעות משמאל. "לאורך השנים האחרונות סיפרו לנו שחייבים יועץ משפטי חזק ובג"ץ חזק שיעצרו את ראש הממשלה מלהשתלט על הציבור ולבטל את הדמוקרטיה. ראינו כאן קשב גדול של נבחרי הציבור לציבור. הדמוקרטיה לא בורחת לשום מקום והאיום היחיד עליה זו קבוצה של אנשים שלא נותנים דין וחשבון לציבור אלא לקבוצת מפגיני קפלן. זו הסיבה שאנחנו נאבקים את מערכת המשפט ולדאוג שהכוח יהיה בידי הציבור ונבחריו.

אנחנו נמצאים במערכה על הדמוקרטיה במדינת ישראל. יש גורמים שרוצים שהחלטות של הכנסת והממשלה לא יצאו אל הפועל, אלא שהמדינה תצעד בדרך שקובעת לה קבוצה קטנה ולא נבחרת. בהפגנות קפלן הייתה קריאה ברורה לממשלה לא להקשיב לציבור וקריאה לגורמים לא נבחרים לבטל את החלטת הציבור. זה המאבק המרכזי של מדינת ישראל ואנחנו לא צריכים לקבל תכתיבים כאלה. אי אפשר למנות ראש שב"כ שהוא חלק מהמהלכים האלה".

לשאלה האם נתניהו לא בדק היטב את עברו של שרביט עונה רוטמן "כדאי שראש הממשלה יעשה בדיקות רקע בסיסיות. כל עובד מדינה צריך להיות נאמן לממלכה, לבחירתו של העם, או לומר שהוא מתכנן להשתמש בכוח המשרה שלו כדי לכפות את עמדותיו על הציבור. אינני יודע מה אמר שרביט לנתניהו, אך הוא היה חתום על פניות ליועצת המשפטית לממשלה, ברוח שמבטלת את החלטות הציבור. לכן, עמדתו כנראה, ידועה".

רוטמן מותח ביקורת חריפה על ראש השב"כ הנוכחי בהקשר לחקירות ראש הממשלה. "ראש השב"כ הנוכחי צריך להיות הכי פחות מעורב בחקירות של ראש הממשלה. הרי הוא בניגוד עניינים הכי גדול שיש. רוצים להדיח אותו והוא הביע את עמדתו בנושא. צריכה להיות חומה בין רונן בר לחקירה הזו. לכן, בעיני זו הזיה מוחלטת שראש שב"כ, בשם חקירות מומצאות שצצו לעולם אחרי שנודעה הכוונה להדיח אותו, אוחז בקרנות המזבח, מסרב לציית לחוק, לנבחרי הציבור ולממשלה שהוא נתון למרותה על פי חוק, זה לא דמוקרטי".

הוא אף מקשר בין המבקרים את הממשלה לבין התמיכה בראש השב"כ הנוכחי: "מי שצעקו ברחובות על הכישלון של השבעה באוקטובר וגם על אובדן הדמוקרטיה, אין דבר יותר סמלי מאשר לראות אותם מתייצבים לצד ראש השב"כ שכשל בשבעה באוקטובר ואיננו נותן דין וחשבון למשטר הדמוקרטי של מדינת ישראל".

יו"ר ועדת החוקה מתייחס גם לפרשת קטארגייט. "מערכת אכיפת החוק גילתה את הטריק הטוב ביותר בספר. אם היא חוקרת את נתניהו התקשורת מעניקה לה שכפ"ץ שלא היה כדוגמתו. אסור לשתוק על זה והדבר לא לגיטימי. מדובר בחקירות פוליטיות שפוגעות בדמוקרטיה".

כחבר בסיעת הציונות הדתית מתבקש רוטמן להתייחס למחלוקת סביב אי-החזרתו של ח"כ צבי סוכות לכנסת באמצעות מהלכים של סיעת עוצמה יהודית, בניגוד לסיכומים. "מה שעלול להפריע לממשלת הימין למלא את ימיה הוא הפרת מחוייבויות בין שותפות קואליציוניות. ההתנהלות של סיעת עוצמה יהודית, שהשארנו עבורה את ח"כ קרויזר בכנסת על חשבוננו כסיעה ומסרבת למלא את חלקה, פוגעת בעבודת הכנסת ובכולנו. לא ברור לי מדוע הם נוהגים כך. אני מאוד מקווה שהם יתעשתו ויחזרו בהם".