
צביקה קליין, עורך ה"ג'רוזלם פוסט", הוא העיתונאי שנחקר בפרשת "קטרגייט", כך הותר לפרסום.
קליין חשוד במגע עם סוכן זר ועל פי המיוחס לו הוא תיווך בין דובר ראש הממשלה אלי פלדשטיין לאיש העסקים הישראלי גיל בירגר ולג'יי פוטליק, אזרח אמריקני, ששימש לוביסט של ממשלת קטאר.
בשנה שעברה הוא ביקר בקטאר כעיתונאי לאחר שקיבל הזמנה רשמית מהמדינה ופרסם לאחר מכן שיחות עם בכירים במדינה.
במשטרה מתכוונים לגבות עדות ולחקור באזהרה עוד אנשי תקשורת, שלכאורה, נתנו במה לקטאר בשל הפעילות של יועצי ראש הממשלה יונתן אוריך ואלי פלדשטיין.
מוקדם יותר הוחלט להסיר את צו איסור הפרסום שהוטל על חקירת הפרשה לאחר שבית המשפט האריך את מעצרם של אוריך ופלדשטיין ביומיים.
המשטרה טוענת כי אוריך, בין היתר, העביר לעיתונאים מסרים שהיו לכאורה מטעם לשכת ראש הממשלה - בעוד מקורם האמיתי הוא מגורם קטארי. השופט אישר שיש לא מעט פרסומים כאלה.
חוקרת המשטרה זהר ארז חשפה בדיון כי אוריך נשאל בחקירתו אם הדליף ידיעה סודית מהקבינט. היא ציינה כי גם ראש הממשלה בנימין נתניהו נשאל במהלך גביית העדות אם יועצו הדליף מידע.
עורך הדין עמית חדד, שמייצג את אוריך, טען בדיון כי המשטרה לוחצת על החשודים. הוא ציטט: "החוקר אמר לאוריך - 'תחשוב טוב-טוב, כי אתה יכול לראות את הילד עוד הערב'". חוקרת המשטרה ארז, שנכחה בחקירה, הכחישה את הנאמר.
לדברי חדד, החוקרת לא ידעה להסביר מהי "תמצית העובדות" הנדרשת לצו מעצר לפי חוק, ואף ציין כי בצו עצמו לא נכתבה תמצית כזו כלל. חדד טען כי מדובר בליקוי בסיסי הפוגע בזכויות החשוד ובמהימנות ההליך כולו.
בנוסף טען כי במהלך החקירה אמרה החוקרת לאוריך: "אם אתה רוצה לראות את התינוקת שלך – אתה צריך לחשוב טוב... תהיה עד מדינה". לדבריו, "אלו שיטות שחוזרות על עצמן", והוסיף כי "יש מעט מאוד פעולות חקירה שמצדיקות מעצר – אחת מהן היא שימוש במדובב".
חדד ביקש מבית המשפט לבטל את צו איסור הפרסום ו"לחשוף את האבסורד שבחשדות המופרכים נגדו, ואת העוול שנעשה לו שזועק לשמיים. אין בתיק הזה ראיות, רק אוויר חם שנועד לצורכי תקשורת. אסור לאפשר לגורמי האכיפה להסתתר ולטשטש את האמת בחסות צווים, כשמדובר בפגיעה כל כך חמורה באדם, בשמו ובזכויותיו הבסיסיות".
השופט מנחם מזרחי הסיר את צו הפרסום על פרטי הפרשה והחליט להוציא צו עיכוב ביצוע להחלתו, למרות בקשת המשטרה לערער על ההחלטה. הצו הוסר מהסיבה שממילא הוא לא כובד ופרטים רבים דלפו לתקשורת.
יצויין כי עו"ד חדד מייצג בפרשה את אוריך וכן את ראש הממשלה. עו"ד עודד סבוראי, פרקליטו של פלדשטיין, תהה בדיון בפני נציג המשטרה: "אם יש חשש לשיבוש באמצעות אותו עו"ד שמייעץ לשלושה גורמים שונים ויודע מה גרסתו של כל אחד מהם ומייעץ לכל אחד. מה עשיתם כדי למנוע את החשש לשיבוש בהקשר הזה? מה עשיתם כמערכת?".