
הסודות מאחורי מצבו הנפשי והגופני של הנשיא לשעבר ג'ו ביידן מתחילים להיחשף.
בספר חדש בשם "איך טראמפ ניצח את ביידן, האריס והסיכויים בקמפיין הפרוע ביותר בהיסטוריה", חושף רון קליין, ראש הסגל בבית הלבן בתקופת ביידן, כמה מהסודות מאחורי הקלעים על מצבו של ביידן.
קליין התראיין לכותב הספר, כריס וויפל. הוא מספר על ההכנות לקראת העימות הטלוויזיוני בין טראמפ וביידן. "בשלב מסוים לביידן היה רעיון. הוא חשב שאם הוא ייראה מבולבל כשטראמפ מדבר, הבוחרים יבינו שטראמפ הוא אידיוט. עניתי לו: 'אדוני, כשאתה נראה מבולבל, אנשים פשוט חושבים שאתה מבולבל. וזו הבעיה שלנו במירוץ הזה'", סיפר קליין.
וויפל מתאר את פגישת ההכנה הראשונה שקיים קליין עם ביידן, לקראת העימות הטלוויזיוני מול טראמפ. "בפגישתו הראשונה עם ביידן באספן לודג', בקתתו של הנשיא, קליין נבהל. הוא מעולם לא ראה את ביידן כה מותש ומנותק. ביידן לא היה מודע למה שקורה בקמפיין שלו. באמצע הפגישה, הנשיא התנצל ויצא לשבת ליד הבריכה".
באותו ערב ביידן נפגש שוב עם קליין והצוות שלו. קליין צוטט בספר: "ישבנו סביב השולחן. לביידן היו תשובות על פיסות נייר, והוא פשוט היה מותש מאוד. נדהמתי עד כמה הוא מנותק מהפוליטיקה האמריקאית. הוא היה פשוט מאוד ממוקד באינטראקציות שלו עם נאטו".
וויפל מוסיף בספר כי "קליין תהה בחצי רצינות אם ביידן חושב שהוא נשיא נאט"ו במקום נשיא ארה"ב. הוא פשוט התלהב מאוד מהיותו ראש נאט"ו".
לאחר מכן ניסה הצוות של ביידן לארגן שני עימותים טלוויזיוניים מדומים, על מנת לתרגל עם הנשיא לפני העימות האמיתי. העימותים היו אמורים להימשך 90 דקות, אך ביידן פרש אחרי 45 דקות בעימות המדומה הראשון, ואחרי 25 דקות בלבד בעימות השני. "אני פשוט עייף מכדי להמשיך ואני מפחד לאבד את הקול שלי. אני מרגיש רע. אני רק צריך לישון. אני אהיה בסדר מחר", אמר ביידן והלך לישון.
"הנשיא היה עייף, מבולבל ומנותק. קליין חשש שהעימות עם טראמפ יהיה אסון בטלוויזיה ארצית", כותב וויפל.