עורך הג'רוזלם פוסט, צביקה קליין, שמצא את עצמו נחקר בפרשה המכונה 'קטרגייט' מספר באולפן ערוץ 7 על תחושותיו בימים הקשים העוברים עליו ועל השתלשלות האירועים מנקודת מבטו.

"להרגשתי הייתה כאן טקטיקה שנועדה ללחוץ עליי", אומר קליין בהתייחס לשינוי מעמדו תוך כדי חקירה ממתושאל לנחקר. "התעקשתי להגן על חיסיון מקורות מסוימים, ואולי זה מה שגרם לכך", הוא אומר אך מיד מזכיר כי מדובר בהתעקשות לגיטימית בשל היותו עיתונאי שמטבע הדברים אם לא ישמור על מקורותיו לא יוכל לבצע את תפקידו.

בהתייחס להוצאת תמלולי החקירות לתקשורת אומר קליין כי מדובר באירוע הזוי, "אמנם אני עורך של כלי תקשורת אבל אף פעם לא הייתי בעומק העניין הפלילי והמשפטי, ופתאום דברים שאתה רגיל לשמוע בקצה האוזן כדברים שהם לא בסדר, פתאום אתה מרגיש אותם על בשרך. הוציאו הודעה על זה שאני נחקר כשאני מספר להם שאשתי בחו"ל, שיש לי שלושה ילדים קטנים שמחכים שאאסוף אותם מהמסגרות ואתם מוציאים פושים שמבהירים מי בן האדם שנמצא פה בחקירה. אחר כך רואים לאורך הימים שיחות שלמות מחדר החקירות שמגיעות לעיתונאים בכלי תקשורת מרכזיים בישראל". קליין מציין שבשלב זה עורכי הדין לא מקבלים את תמלולי החקירה. תמלולים שכאלה אולי מגיעים לידיהם בשלב המשפט, והדבר מוכיח מהו המקור היחיד ממנו יכולים היו התמלולים לדלוף.

עוד הוא מציין כי מכשיר הטלפון שלו נלקח ממנו ללא צו, על אף שבשעות הבוקר הובטח לו שיושג צו לשם כך. "עד כה אין צו", הוא אומר ומזכיר כי על מנת לבצע חקירה של עיתונאי ולקחת ממנו את מכשיר הטלפון דרוש אישור של היועצת המשפטית לממשלה, "ולמרות זאת ביום שישי אני קורא כתבה שעל פי הודעות מהטלפון של קליין ושיח בין קליין לאיינהורן שנמצא בקטאר וכו'. אני לא מצליח להבין איך דבר כזה יכול להיות במדינה דמוקרטית. שוללים בצורה בוטה כל כך את זכויות הפרט ואת החופש העיתונאי. זה דבר בלתי מתקבל על הדעת".

ביום חמישי, כאשר בית המשפט החליט לקצר את תקופת מעצרו ונאמר לו שגרסתו התקבלה ואין לו כל קשר למנגנון כלשהו ואין חשד שקיבל טובת הנאה, אז הגיעו דבריה של היועמ"שית לפיה החקירה הוצרכה משום החשד שמדובר באדם שהיה חלק מהמנגנון. קליין מודה על הלחץ שהופעל על היועמ"שית מימין ומשמאל נגד מעצרו של עיתונאי באופן שכזה במדינה דמוקרטית. "אחרי שהייתי כבר בדרך החוצה פרסמו זאת למרות שלאורך כל החקירה לא נאמר לי שאני נחקר על הדברים האלה. דיברו על מגע עם סוכן זר, מה שכמעט כל עיתונאי יכול להיחשד בו בגלל קשר עם לוביסט או נציג של מדינה. יש כאן משהו מאוד לא ברור".

קליין מציין בדבריו כי מאז שוחרר פונה עורכת דינו גם בעניין הטלפון שנלקח ואינה זוכה למענה כלשהו. "הם לא מגיבים. הרבה אנשי תקשורת אומרים גם באופן פומבי שדבר כזה לא יתכן. זה מחמם לב לראות שאנשים מכל קצות הקשת תומכים ומבינים שנעשה כאן עוול, כלל אנשים מתוך המערכות ניגשים ברחוב ואומרים שזה לא יתכן".

בהתייחס לפרשה עצמה כפי שהוא מבין אותה ובהתייחס למתרחש סביב מעורבות קטאר במתרחש, אומר קליין כי נראה שאיש לא באמת יודע מספיק. גם הוא עצמו, שחשב שהוא יודע הרבה, מבין שאינו יודע הרבה. קליין מספר כי מתברר שכל מדינה רואה בעצמה אנדרדוג וכמדינה שלה גבולות עם מדינות כדוגמת איראן תחושה זו חזקה שם. "הם משקיעים בהרבה אפיקים כדי לשמור על סטטוס קוו שיאפשר להם הישרדות, לטענתם. לכן גם בארה"ב וגם באנגליה היו מקרים דומים למה שקרה כאן, אבל בשום מקום אחר זה לא הגיע לאנשים מקורבים או כאלה שעובדים עם ראש ממשלה".

לטעמו של קליין הפרשה כולה היא "פרשה בעייתית. יש כאן הרבה עניינים. משפטית יהיו ניואנסים שיקשו על כך כאשר מדובר ביועץ או יועץ חיצוני, יועץ למפלגה, עם חשבונית או בלי וכו' מה שיאפשר לטעון שהוא לא עובד אצל ראש המשלה, אבל להבנתי יש עוד הרבה מידע שאנחנו לא יודעים. זה לא ייעלם בקרוב ואני חושב שאין ספק בכך שיש אנשים שיצטרכו לעמוד לדין".

באשר לו עצמו, מספר קליין על ההחלטה שקיבל "אחרי לחץ ביני לבין עצמי וגם מגורמים אחרים, לבוא מתוך מקום שבו טובת המדינה קודמת. שאם יש כאן הפרה של החוק וייתכן והייתי עד למשהו או שהייתי עד למשהו בלי להבין שיש כאן משהו ואני יכול לעזור לזה, למרות שזה יפגע בי ברמה העיתונאית אעשה את זה. זו החלטה עיתונאית מאוד לא פשוטה. אנחנו כעיתונאים סוחרים במידע. אין כאן טובות הנאה אבל אנשים נתנו סיפורים וזה לא נעים, אבל אם אתה מבין שנוצלת או גררו אותך למשהו ללא ידיעתך, זה לא נעים".