קריאות "בושה" כלפי בכירים ביטחוניים לשעבר באולם בג"ץצילום: ערוץ 7

שופטי בג"ץ דנים היום (שלישי) בעתירות שהוגשו נגד הדחת ראש השב"כ רונן בר. בראש ההרכב שידון בתיק עומד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית ואליו יצטרפו המשנה לנשיא השופט נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז.

לפני הדיון התפתחו עימותים מילוליים בין תומכי ראש הממשלה לבין בכירים לשעבר במערכת הביטחון שבאו להשתתף בו.

ההורים השכולים איציק בונצל ויהושע שני מפורום הגבורה אף זעקו באולם הדיונים "בושה" כשקהל גדול מצטרף אליהם והם מצביעים על הבכירים לשעבר.

בהמשך הדיון, בשל זעקות בונצל כלפי השופטים והטענה כי הדיונים בעתירות מיותרים, החליט השופט עמית לעצור את הדיון ולהמשיך לקיימו ללא קהל.

יהושע שני אמר לאחר שיצא מאולם הדיונים: "כפי שצפינו, בית המשפט אינו המקום שבו נקבל צדק. אנחנו, המשפחות השכולות מטבח השביעי באוקטובר, רלוונטיים לעתירה נגד ראש השב"כ יותר מכל עותר אחר. בכנסת לפחות שומעים אותנו – אבל מסתבר שיש מקום אחד במדינה שסגור בפנינו, וזהו בית המשפט".

עימותים לפני הדיון בבג"ץצילום: ערוץ 7

שמונה עתירות הוגשו נגד פיטוריו של בר, בין היתר על ידי "מפקדים למען ביטחון ישראל", התנועה לאיכות השלטון, וחברי כנסת מהאופוזיציה. העותרים טוענים כי פיטוריו של בר נעשו שלא כדין, ולוקים בפגמים חמורים.

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, תומכת בעותרים. בהרב-מיארה בחרה שלא לייצג את הממשלה בבג"ץ, והגישה עמדה עצמאית מטעמה - שבה נכתב כי ההחלטה לפטר את רונן בר נגועה בניגוד עניינים אישי של ראש הממשלה, בשל החקירות שמתנהלות בשב"כ בעניינם של יועציו.

ראש הממשלה והממשלה השיבו כי אין כל קשר בין פיטוריו של בר לבין החקירות בשב"כ. בתגובה לעתירה צוין כי ההחלטה נובעת מאובדן אמון עמוק ומשיקולים ביטחוניים. "המשך כהונתו של בר יביא לפגיעה בלתי הפיכה בביטחון המדינה. התערבות של בג"ץ בהחלטה שכזו תהווה פגיעה בעקרון הפרדת הרשויות".

בג"ץ יצטרך להחליט כיצד לנהוג בצו הביניים שהוציא והקפיא את הפיטורים עד להחלטה אחרת.

צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7
צילום: ערוץ 7