אורי שילה, שנעצר אתמול (שלישי) יחד עם אברהם יצחק גרוסמן בדרכם לירושלים, בחשד לניסיון הקרבת קורבן פסח, מספר לערוץ 7 על השתלשלות האירועים ומסביר את הרקע ההלכתי לפעולתם.
"ביום י' בניסן יצאנו מאחת החוות באזור בנימין לכיוון ירושלים כדי להתכונן לקורבן הפסח, שחל השנה בשבת. יום זה, שבו עם ישראל צווה על קרבן פסח, לקחת את השה ולקשור למיטה, נועד לקדש שם שמיים מול חילולו – אחד מיסודות קורבן הפסח", אומר שילה. לדבריו, הקרבת הקורבן אינה רק מעשה סמלי, אלא ביטוי מובהק להכרה באלוקי ישראל: "כאשר עם ישראל עוסק בקורבן, לא ניתן להתכחש לכך – גם הגויים מבחינים בכך. זו תזכורת לעולם כולו, אך גם לנו עצמנו".
על המעצר סיפר שילה כי "כשהגענו לאזור הר ציון, שוטרי מג"ב התנפלו עלינו, ביצעו חיפוש לא חוקי ברכב, שברו ציוד ועצרו אותנו. נחקרנו על עבירות קלות כמו הפרת שלום הציבור והובלת בע"ח שלא כחוק. לבסוף שוחררנו, לאחר שבתי המשפט כבר קבעו בעבר שאין מקום למעצר או להרחקה על רקע כזה". השניים שוחררו בהרחקה קצרה מהעיר העתיקה, אך הורשו לעלות להר הבית במהלך חול המועד.
שילה מדגיש את חשיבות היום בעיניו: "הציבור נוהג לכנות את חג הפסח מיום ט"ו בניסן, אבל למעשה הוא חג המצות. לעומת זאת, פסח האמיתי הוא יום יד' בניסן, שבו מקריבים את הקורבן – זו המהות של החג". לדבריו, מדובר במצווה חמורה ביותר, שעל פי ההלכה עונשה כרת אם לא מקיימים אותה במזיד. "מדובר במצווה שוות ערך לברית מילה – ואנחנו עושים כל שביכולתנו לקיים אותה, חרף הקשיים שמערימה המדינה".