
כוחות המשטרה של המחוז הדרומי ולוחמי מג"ב פעלו בימים האחרונים ביישוב ערערה בנגב, בעקבות סכסוך אלים מלווה באירועי ירי מתמשך בין משפחות.
במהלך הפעילות, כוחות משטרה הגיבו לאירועים וביצעו מעצרים לאחר שבוצע ירי לעבר שוטרים.
גם הלילה התקבל דיווח על אירועי ירי ביישוב ערערה בנגב, שבעקבותיו נפצעו מספר גברים בדרגות פציעה שונות על רקע סכסוך פלילי בין משפחות ביישוב. בהמשך התקבל דיווח כי נקבע מותו של אחד הפצועים בבית החולים סורוקה.
על פי הודעת המשטרה, "כוחות המשטרה הגיעו למקום ופעלו לאיתור חשודים ומעורבים ולבצע את מעצרם. בהמשך הפעילות התקבל דיווח על חידוש הירי ביישוב. כוח משטרה שפעל במקום זיהה ירי שבוצע לעברו, חתר למגע והגיב בירי, לאחר שנשקפה סכנת חיים לשוטרים ולתושבים. במקום אותר החשוד בירי, פצוע, כשבחזקתו נתפסו נשק מסוג M16 ואקדח. החשוד פונה לקבלת טיפול במרכז הרפואי סורוקה במצב אנוש ובהמשך נקבע מותו בבית החולים".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב: "מברך את הקצין הגיבור שפעל בנחישות ובמקצועיות, חתר למגע וניטרל את הסכנה בקטטה ההמונית בערערה שבנגב, במהלך פשיטה משטרתית אחרי ירי שבוצע לעבר מפקד הכח. אירוע כזה לא מתקבל על הדעת. לשמחתי המשטרה הוכיחה שהיא חזקה גם בדרום. כראוי לגיבור, ביקשתי לבחון את העלאת הקצין בדרגה. קצין כזה ראוי להתקדם ולהוות דוגמה והשראה לפקודיו", סיכם.