
מועמדים לשירות ביטחון שהוזמנו לאחרונה לתחקיר ביטחוני לקראת קבלת סיווג ביחידות מסווגות בחיל האוויר, טוענים כי נשאלו שאלות אישיות שאינן רלוונטיות בעיניהם להליך המיון הצבאי, כך דווח בכאן רשת ב'.
לטענת המועמדים, בין השאלות שנשאלו היו: "האם השתתפת בהפגנות?" תוך הדגשה שהשאלה אינה נוגעת למחאות הקשורות להשבת החטופים. מועמדת נוספת סיפרה כי נשאלה אם לאביה, עורך דין במקצועו, יש קשר לעיתונאים.
"נשאלנו שאלות שאינן קשורות כלל לתפקוד העתידי שלנו", אמרו המועמדים ותהו "האם השתתפות בהפגנה נחשבת פגיעה בביטחון המדינה? זה יוצר הרתעה ומוביל לכך שאנשים מסתירים מידע מחשש שייפסלו".
בצה"ל הסבירו כי שלב התחקיר הביטחוני נועד להבטיח את התאמת המועמדים לגישה למידע רגיש או מסווג, וכי הוא כולל בדיקות רקע, ראיונות עם המועמד וסביבתו, ובחינת גורמים כמו עבר פלילי, חובות, מצב נפשי או בריאותי, ושיוך לגורמים חתרניים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה, "במסגרת הליך התאמה ביטחונית, לתפקיד או למשרה מסווגת, נשאלים המועמדים שאלות אודות השתייכות לארגונים המקיימים פעילות בלתי חוקית, זאת במטרה לשלול זאת. המועמדים אינם נשאלים אודות סוגיות פוליטיות או עמדות פוליטיות, והאמור אינו חלק מהליך הסיווג הביטחוני".