מח"ש, המחלקה לחקירות שוטרים
מח"ש, המחלקה לחקירות שוטריםצילום: פלאש 90, יונתן סינדל

בבית המשפט המחוזי-מרכז בלוד נערך היום (שלישי) דיון סביב הפרשה הביטחונית החדשה שבמסגרתה נעצר איש מילואים בשב"כ בחשד כי הדליף מידע פנימי וסודי לעיתונאים ולשר התפוצות עמיחי שיקלי.

בין היתר פורסם כי חלק מההדלפות הגיעו לעיתונאים עמית סגל ושירית אביטן כהן אך הם לא חשודים בפרשה ולא נחקרו.

לדיון בבית המשפט הגיע בין היתר לתמוך גם השר שיקלי, שכאמור, שמו קשור לפרשה. עורך דינו של החשוד, אורי קורב, חזר על טענותיו לפיהן ההדלפה אינה מסכנת את ביטחון המדינה, ונעשתה בשל המחשבה שיש במידע אינטרס ציבורי שחשוב שהציבור והדרג המדיני יידע. עוד הוסיף קורב כי "צריך לעזור לשב"כ לשמור על עצמו, וצריך שייזהר שיחזיק אצלו מידע רק כי הוא יכול, ושהשירות לא יגלוש לריגול אחר הדרג המדיני".

נציגת מח"ש שקד דהן אמרה בדיון "מדובר בתיק שבו עובד שירות שנים רבות מעל באמון שניתן בו מעצם תפקידו, הוציא חומרים סודיים והעביר אותם לגורמים לא מורשים".

"הוא לקח את האמון שנתן בו הציבור, הוציא חומרים סודיים מתוך מחשבי השירות והעביר אותם לגורמים שונים. העורר הוכיח בעצם המעשים שמיוחסים לו ושהתחזקו בעקבות החקירה שהוא חסר מעצורים". השופטת מיכל ברק נבו הסתייגה מתיאורו כ"חסר מעצורים".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פרסם פוסט בחשבון ה-X שלו, וכתב: "קווים לדמותו של רונן בר: אדם שיכול היה למנוע את טבח 7 באוקטובר אם היה מעיר את ראש הממשלה, במקום להתפטר ולהתחבא מבושה, נדבק לכיסא ועוסק בתפירת תיקים פוליטיים במסווה ביטחוני". בן גביר הוסיף: "זה לא ראש שב"כ, זה ראש מאפיה".

בחקירתו טען החשוד כי פעל כדי לפרסם לציבור מידע "בעל חשיבות ציבורית עליונה" שהוסתר בידי שב"כ. במקרה אחד נימק החשוד כי העביר לשר שיקלי ולעיתונאי עמית סגל מידע על ניהול חקירה בעניין "חדירת כהניזם למשטרה", אשר לדבריו מדובר בפעולה של ראשי המערכת במטרה לקיים חקירה של גורמים מדיניים.

במקרה נוסף נימק החשוד כי העביר מידע לעיתונאית שירית כהן אביטן, שאותו הגדיר "בעל חשיבות ציבורית", הנוגע להתנהלות שב"כ ערב 7 באוקטובר. בחקירתו אמר כי מדובר במידע שנלקח מהתחקיר המלא של שב"כ, שטרם פורסם לציבור. במח"ש הדגישו כי לא נגבו עדויות מעיתונאים, וכן לא התבצעו האזנות לעיתונאים.