פרופסור צבי ארד, מייסד המכללה האקדמית נתניה ולשעבר נשיא אוניברסיטת בר אילן, הלך היום (ראשון) לעולמו בגיל 75.
הוא הותיר אחריו אישה, שלושה ילדים, שבעה נכדים ונינה. הוא הובא למנוחות בשעות הצהריים.
ארד הוא בוגר מדרשית נעם בפרדס חנה, למד במחלקה למתמטיקה של אוניברסיטת בר-אילן במסגרת העתודה האקדמית. קיבל תואר ראשון ב–1964, ולאחר שירות צבאי בחטיבה 7 השלים לימודי תואר שני ושלישי במחלקה למתמטיקה של אוניברסיטת תל אביב. את תואר הדוקטור קיבל בשנת 1974.
במהלך השנים הצטרף לסגל האקדמי של אוניברסיטת בר-אילן כאסיסטנט, ובהמשך נתמנה כפרופסור מן המניין. ארד כיהן כמדען אורח באוניברסיטת שיקגו וכפרופסור אורח באוניברסיטת טורונטו.
ארד ייסד עם עמיתיו במסגרת מכוני המחקר את העיתון המתמטי Israel Mathematics Conference Proceedings המודפס ומופץ בעולם.
הוא שימש כחבר המועצה להשכלה גבוהה והיה חבר במערכת העיתון Algebra Colloquium של האקדמיה הסינית. כמו כן כיהן במערכות של עיתונים בינלאומיים נוספים.
ארד פעל רבות לקדום קשרי החוץ של ההשכלה הגבוהה בישראל. ביוזמתו נחתמו עשרות הסכמים לשיתוף פעולה מדעי עם עשרות מוסדות מחקר ברחבי העולם כולל הסכמים עם האקדמיה של ברית המועצות ואוניברסיטאות ומכוני מחקר באמריקה, קנדה, גרמניה, אנגליה, איטליה, רוסיה, סין, דרום אפריקה ועוד.
הוא נמנה עם המשלחת הראשונה של ישראל לברית המועצות בראשות עזר ויצמן. מיכאיל גורבצ'וב ציין בנאום רשמי את תרומתו של ארד לפיתוח הקשרים המדעיים בין ישראל וברית המועצות. ארד גם עמד בראש משלחות של מדענים לרוסיה, סין ומזרח גרמניה כדי לקדם שיתופי פעולה מחקריים.
ארד מילא תפקיד מרכזי בפיתוחה של אוניברסיטת בר-אילן ובפיתוח המכללות האזוריות הקשורות בה בצפת, באשקלון ובעמק הירדן.
בשנת 1993 נענה לבקשת ראשי העיר נתניה להקים את המכללה האקדמית נתניה. ליוזמה הייתה שותפה מרים פיירברג שכיהנה באותה עת כראש מחלקת החינוך של עירית נתניה. את המכללה יסד עם עמיתיו פרופ' פינצ'וק ופרופ' דויטש, והוא כיהן בה כנשיא מאז הקמתה.
בשנת 2004 הקים ארד את המרכז הישראלי לקידום מדעי המתמטיקה הפועל ליד אוניברסיטת בר-אילן.
נשיא המכללה האקדמית בנתניה, פרופ' יעקב הרט, מסר: "צבי היה אדם מיוחד, מדען דגול שהשתייך לדור הנפילים. אוהב אנשים, אהב את משפחתו, ידיד אמיתי. בחזונו הקים מכללה לתפארת ואנו מבטיחים להמשיך את דרכו".