הרב יצחק יוסף
הרב יצחק יוסףצילום: אלירן אהרון

הרב הספרדי הראשי לישראל הרב יצחק יוסף, חשף אמש בשיעורו השבועי כי שני חברי מועצת הרבנות הראשית דרשו להסיר את השלט המבהיר את איסור הרבנות על העליה להר הבית.

"בהר הבית יש שלט מאז מלחמת ששת הימים שהרבנות הראשית לישראל אוסרת להיכנס למקום שיש שם קדושה. בזמנו הרב אלישיב ביקש שיעמוד שם אדם תלמיד חכם שיזהיר את האנשים שלא להיכנס", סיפר הרב יוסף.

ואז חשף את הדיון הדרמטי במועצת הרבנות. "לפני זמן מה התכנסה ישיבת מועצת הרבנות ואחד החברים קבל על השלט הקיים שם לפיו אסור לעלות להר הבית. 'יש רבנים שמתירים להיכנס להר הבית', הוא אמר.

בדבריו סיפר כי הטוען (הרב יוסף סירב לנקוב בשמו ח. ל.) רצה להחליף את השלט בשלט המבהיר כי קיימת מחלוקת הלכתית אודות העליה להר הבית וכי יש מתירים.

"התפתח ויכוח נוקב בין החברים. הסברתי לו שאנו מכבדים כל תלמיד חכם אבל צריך לזכור: מי אסר את הכניסה? כל גדולי הדורות, כל הרבנים הראשיים לדורותיהם החל מהרב אברהם יצחק הכהן קוק דרך בנו הרב צבי יהודה קוק, אסרו את זה בכל תוקף.

"יש הטוענים שצריך להראות ריבונות. אבל גם הרב אברהם יצחק הכהן קוק התייחס לכך וטען בכל תוקף שזה איסור כרת. הוא כתב נגד זה. כל גדולי הדור כתבו כך. מאיפה העוז לחלוק עליהם.

בדבריו התייחס למכשלה היוצאת מפסק המתירים. "מגיעים תיירים מסורתיים מחו"ל, הם רואים דתיים נכנסים - הם גם נכנסים. יכול להיות שהדתיים טובלים במקווה, יודעים עד איפה להיכנס. אבל יש הרבה אחרים שלא יודעים ונכנסים שלא בטהרה. אותו תלמיד חכם שהתיר לוקח על עצמו אחריות?

הרב חשף כי התקיימה הצבעה. "רצו להקים ועדה לדון בעניין. אמרתי 'אין מה לדון'. אמר אחד: 'בא נעשה הצבעה'. הצביעו. שניים הצביעו בעד, כל השאר - 12 הצביעו נגד. ההצעה נפלה. צריך לעמוד על המשמר ולהזהיר את הציבור שלא יודע".

במהלך נאומו התייחס לקדושת הכותל המערבי ואמר כי קיימת קדושה לכל אורך הכותל המערבי ואף בכותל הדרומי. "היינו אצל ראש הממשלה יחד עם רב הכותל הרב רבינוביץ' והבהרנו לו את זה שאין לתת הכרה לרפורמים", סיפר הרב יוסף.

בדבריו תקף את הרפורמים. "בארץ אין להם אחיזה ב"ה, אבל בחו"ל הם גורמים להתבוללות עצומה. הרפורמים והקונסרבטיבים ההמשך של תנועת ההשכלה לפני 250 שנה. אנחנו עומדים בפרץ שלא לתת להם שום הכרה".