בנימין גואלמן
בנימין גואלמןצילום: באדיבות המשפחה

החקלאי ואיש החינוך בנימין גואלמן הלך לעולמו בגיל 68.

גואלמן התגורר בילדותו בשיכון ה' בבני ברק, למד בבית הספר סגולה בבני ברק ולאחר מכן בישיבת כפר הרא"ה. בהמשך למד בישיבת כרם ביבנה והתגייס לנח"ל המוצנח והגיע עם גרעין יחדיו לקיבוץ עלומים.

לאחר מלחמת יום הכיפורים חזר לקיבוץ עלומים, שם הכיר בשנת תשל"ז את אשתו ציפי לבית יחזקאלי, והם התחתנו והקימו משפחה עם חמישה ילדים.

בשנות חייו בעלומים עסק גואלמן בחקלאות, היה ממייסדי הרפת בקיבוץ, שנים רבות עסק בחינוך נערי 'חברת הנוער' במסגרת עליית הנוער ובעשור האחרון למגוריו בקיבוץ ניהל פרדס גדול הממוקם באזור חבל מעון.

בנוסף לעיסוקיו, התנדב במשך שנים בתחום צורכי הדת בקיבוץ, לימד עשרות רבות של תלמידי בר מצווה את הקריאה בתורה, זכה לחתן עשרות זוגות צעירים שאינם שומרים תורה ומצוות בקיבוצי הסביבה בברכתו ובשליחותו של הרב יעקב אריאל, שהיה באותה עת רב המושב כפר מימון, ובהמשך הרב הראשי של רמת גן.

בשנת תשנ"ג (1993), עזבו בני הזוג את הקיבוץ ועברו להתגורר בירושלים. זכו לחתן את חמשת ילדיהם, והתברכו בעשרות נכדים ונכדות. בירושלים עסק בכתיבת סת"ם, ובלימוד נערים לקראת בר המצווה.

במשך למעלה מ-21 שנה, לימד מידי ערב, במסירות נפש גדולה את הדף היומי בגמרא, ואף זכה להמשיך ללמד בימי מגפת הקורונה באמצעות הזום, וכמעט עד לפטירתו לא הפסיק ללמד, במסירות נפש גדולה.

בנימין גואלמן הוא אביו של עו"ד אבינעם גואלמן, יו"ר סניף בנימין בבית היהודי וחבר ועדת הסדרת איו"ש בלשכת עורכי הדין. אבינועם ספד לאביו בהלוויה: "הרבה נאמר ונכתב ועוד יאמר, על אישיותך המיוחדת, על השילוב המופלא בין שכל לבין רגש, בין הלכה לבין חיי מעשה, בין תורה לעבודה, אך כבן רצוני להדגיש באישיותך, שכל אחד מהשומעים יכול לקחת חלק מהם איתו: האחד הוא קידוש השם בכל מהלך חייך, והשני הוא יסוד לא כל כך מוכר בך, אך לי כבן שעוקב אחריך הרבה מאוד שנים הוא מאוד חזק ומשמעותי: השתיקה.

''אבא, קידוש השם שלך בא לידי ביטוי גם בכך שהיית עוגן להרבה אנשים שמצאו בך את מורה דרך, אנשים רחוקים מתורה שהתקרבו לחיי תורה כתוצאה מהקשר איתך", סיפר הבן.

 

הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, בניחום בבית משפחת גואלמן
צילום: באדיבות המשפחה
מודעת האבל על בנימין גואלמן ז"ל
צילום: המשפחה