השלט החדש של מחאת קפלן: הזוג נתניהו נופש "ושהמדינה תישרף"וידאו: גיתי פלטי. תמונה: אמיר גולדשטיין

אלפי בני אדם הגיעו הערב (מוצאי שבת) למוקד הפגנות השמאל נגד הממשלה וחלקם נשאו כמאה ארונות קבורה מ"מצעד המתים" שיגיע בשבוע הבא לחיפה ושלטים עם תמונות הנרצחים מהמגזר הערבי.

משה רדמן, ממובילי המחאה נשא דברים בקפלן. "מדינת ישראל נחטפה על ידי ממשלה קיצונית, קנאית, שוביניסטית, מושחתת וגזענית שהסתערה על הדמוקרטיה הישראלית עם אוסף מטורלל של יותר מ-225 חוקים", אמר רדמן.

"הם הוכיחו שלא מעניינת אותם ההרתעה הישראלית, לא הביטחון ולא כלכלת ישראל ובטח לא אחדות העם, מעניין אותם רק כסף, כבוד, כוח ואינטרסים אישיים וסקטוריאליים. החודשים הקרובים הם חודשי הכרעה. מצד אחד ממשלת החורבן תצטרך להחליט - או שהם גונזים את חוקי ההפיכה וממשיכים לפעול בתוך גבולות הלגיטימציה של ממשלה במשטר דמוקרטי או שהעם הזה שהתעורר יזרוק אותם לפח האשפה של ההיסטוריה".

פרופ' שקמה ברסלר נאמה בבמת המרכזית בצומת קפלן בתל אביב. "אנחנו בעיצומה של מלחמת העצמאות השנייה של מדינת ישראל. בניגוד לשקרים שנתניהו וחבורת הקיצונים שמקיפה אותו מפיצים השקם וערב, כולנו יודעים, וכל סקר מראה - בצד הנכון של ההיסטוריה עומד 80% מהציבור הישראלי. ימין ליברלי מרכז ושמאל. ובצד השני פחות מ 20% מהציבור שמשנתו דיקטטורה משיחית. מדינת הלכה חשוכה וגזענית". לדבריה, "תהום פעורה בנינו לבין המיעוט הגזעני משיחי הזה. ועם הגזענים איננו מעוניינים בפשרה. 80% מאזרחי ישראל, אנחנו, כולנו מעוניינים במדינה יהודית ודמוקרטית ברוח מגילת העצמאות".

מאות בני אדם הפגינו גם ברחוב עזה בירושלים סמוך למעונו הרשמי של ראש הממשלה בנימין נתניהו. המוחים הדליקו אבוקות ולפידים.