טקס סיום הקורס בבה"ד 1
טקס סיום הקורס בבה"ד 1צילום: דובר צה"ל

צה"ל מפטר בחודשים האחרונים עשרות רס"נים במסגרת מהלך שקיבל את השם "צמצום כוחות סדירים", או בראשי התיבות הצבאיים - צכ"ס, כך דיווח העיתון ישראל היום.

חלק מהמפוטרים הם במסלול פנסיה תקציבית, כלומר, בסביבות גיל 39 פלוס, לאחר ששירתו בצבא כשני עשורים, שבמהלכם לא הופרשה להם כלל פנסיה. מעבר לפגיעה האישית בפרט, למשרתים המתלבטים גם כך אם להישאר בצבא ורואים את עמיתיהם מפוטרים ללא פנסיה, בניגוד למה שנאמר להם לאורך שנים, יש סיבה נוספת לעזוב את השירות, מהלך הפוגע גם הוא בכשירות ובמוכנות צה"ל למלחמה הבאה.

בצה"ל טוענים כי הפיטורים בעילת "צמצום כוחות סדירים" נוגעים לעשרות בודדות של קצינים, אך ממסמכים שהצבא עצמו העביר עולה כי המספרים גבוהים יותר, שכן רק ב־2022 ו־2021 ביחד פוטרו יותר מ־140 קצינים בעילת צמצום כוחות סדירים, וזאת מבלי להחשיב את המפוטרים ב־2023.

"המפקדים שלי היו בהלם", סיפר רס"ן ס', והוסיף עוד כי הקצין בדרגת תא"ל שמפקד עליו אפילו כתב ערעור במטרה לבטל את רוע הגזירה. "חסרים להם מהנדסים, הם אומרים את זה כל הזמן. אמרו לי לאורך כל הדרך שמרוצים ממני, אפילו הוציאו אותי למרכז הערכה לסא"ל, ובסוף לא קודמתי בגלל שהייתי מבוגר מדי למודל החדש. היום אני כבר אחרי הכעס, אבל זה פשוט לא הוגן. בהתחלה חשבתי שאני לבד, אבל לאט־לאט הכרתי עוד עשרות כמוני, אנשים שהצבא פשוט זרק אותם".

"כשהודיעו לי על הפיטורים גיליתי שאשתי בהיריון, וזה יצר הרבה מאוד חרדות בבית. לצערי, הצבא פיטר בדרך הזו גם נשים בהיריון אחרי אישור של הוועדה הנדרשת במשרד הכלכלה".

מדובר צה"ל נמסר: "בהתאם לתוכנית הרב־שנתית הוחלט כי בכל שנה יבוצעו מהלכי השתנות בצה"ל, בהתאם לצרכים ארגוניים. מהלכי השתנות אלה חייבו, בין היתר, תהליכי שינוי בתקינת כוח אדם ובחלקם גם צמצום כוחות סדירים".