
אביחי ברודץ', בן קיבוץ כפר עזה, שאישתו הגר ושלושת ילדיהם, עופרי בת 10, יובל בן 8, אוריה בן 4 נחטפו לעזה, נפגש אתמול עם שגריר קטאר בוושינגטון, משעל אל-ת'אני.
זו הפגישה הראשונה הרשמית של הנציג הקטארי הבכיר עם משפחה ישראלית מאז פרוץ המלחמה. הפגישה התקיימה באווירה חיובית ורגישה.
ברודץ' הודה לשגריר על חלקה המשמעותי של קטאר במאמצים לשחרור החטופים בעזה. "כהורה, אבא לשלושה ילדים המוחזקים בידי החמאס בעזה, אני מקווה שקטאר תמשיך במאמציה להחזיר מיידית את אשתי ושלושת ילדיי, ועוד יותר מ- 30 ילדים המוחזקים כבני ערובה בידי החמאס, הביתה".
במהלך הפגישה הודגשה החשיבות של החזרת הילדים בהקדם האפשרי. "יותר מ-30 ילדים מוחזקים כבני ערובה כבר 20 יום, כל דקה מרגישה כמו גיהנום".
לאחר הפגישה עם השגריר הקטארי, המשיך ברודץ' לסדרת פגישות אישיות עם חברי קונגרס וסנאט ביניהם: רלף ניידר (ניו יורק) טום קוטון (ארקנסו), ג׳ון פטרמן (פנסילבניה), כריס קון (דאלאוור), צ׳אק שומר (ניו יורק) וג׳קי רוזן (נוואדה).
הפגישות עם חברי הקונגרס התנהלו תוך הזדהות עמוקה עם כאבו של אביחי וכאב המשפחות בישראל. נבחרי הציבור האמריקאי הביעו זעזוע עמוק מפעולות החמאס, תמכו בזכותה של ישראל להגן על עצמה ולנקוט בפעולות הנדרשות, והבטיחו לאביחי כי יעשו כל שביכולתם כדי להביא לשחרור מהיר של הילדים בעדיפות עליונה ושל כל החטופים.
את המשלחת לארה"ב מלווים אנשי העסקים איתן סטיבה וגיא אהרון במסגרת היוזמה הבין לאומית לשחרור הילדים החטופים.
