קרן קימת לישראל השיקה השבוע את 'דרך הגיבורות' בכניסה לפארק אופקים, שנועדה להנציח את גבורתן של נשים ישראליות אשר פעלו בקור רוח והצליחו במעשיהן להציל חיים של עשרות אנשים בזמן המתקפה האכזרית של ה-7 באוקטובר.
האירוע המיוחד, שאותו הנחתה לינור אברג'יל, הוקיר את גבורתן של כ-20 נשים שהגיעו להשתתף בו.
יו"ר קק"ל, יפעת עובדיה-לוסקי אמרה: "מי שהביט, ראה היטב שבשביעי לאוקטובר היו המון נשים, בין אלו שהתייצבו ללא פקודה. את אותן הנשים הגיבורות האלו, באנו להוקיר היום. את הנשים שנלחמו כדי להחזיק את הדלת של הממ"ד, את הרבש"ציות האמיצות, את הלוחמות והשוטרות את הרופאות והחובשות שהצילו מאות חיי אדם. שלא נכנעו לפחד, שלא עצרו לנוח, שגילו תושייה ופעלו ללא היסוס. כל אחת וכוחות העל שלה. גיבורות ציוניות, כאן לידנו. בשר ודם".
בנוסף ציינה עובדיה-לוסקי: "אנחנו מצדיעים לגיבורות בצורה מיוחדת. לא הצבנו כאן פסל או אבן דוממת. סללנו דרך. כי הגיבורות של השבעה באוקטובר הן חלק מדרך ארוכה, שמתחילה הרבה לפנינו – ותימשך הרבה אחרינו".
"קק"ל סללה כאן דרך שמוקירה את גבורותן של נשות חרבות ברזל. ראינו ועדיין רואים את הבולטות של הנשים, בגבורה שלהם, בתושייה", אמרה עובדיה לוסקי לערוץ 7, והתייחסה לסמליות שבסלילת דרך כשאמרה על הפרויקט: "קודם כל חשוב מוראלית לתת כוח כי יש לנו עוד המשך. זה חשוב להוקיר את הנשים האלה, ואנחנו סללנו כאן דרך כי יש בדרך הרבה מאוד סמליות ומשמעות. בדיוק כמו שנשים לאורך ההיסטוריה של עם ישראל ומדינת ישראל סללו לנו את הדרך, גם הנשים האלה סוללות לנו את הדרך, ואנשים שיעברו כאן יוכלו לשמוע ולהקשיב לכל סיפורי הגבורה במלחמת חרבות ברזל".
עובדיה-לוסקי אף התייחסה לעניין נטיעת העצים והסבירה: "נטיעת עצים היא בסימן לידה מחדש, בסימן צמיחה ותקווה. הייתה לאורך השנים מסורת בקק"ל של נטיעת עצים על כל ילד שנולד, ואני רואה בזה גם לידה והתחלה מחדש, ובצד הדרך הזו יהיו פה עצים שינעימו להולכים את הדרך, אבל יתנו להם גם תקווה לעתיד טוב יותר"
פקד עמית גור, מפקדת חבל אשכול במג"ב, אמרה לערוץ 7: "השביל שאנחנו עושים פה היום יחד עם קק"ל מייצג את הדרך הארוכה שעברנו ונמשיך לעבור מאותה שבת ארורה. עם ישראל חי לפני והוא יחיה גם אחרי ואנחנו נמשיך את הדרך הזו שהתחלנו בשבת הזאת, ונילחם עד שבעצם נצליח לעמוד איתנים".
יניב מימון, מנהל מרחב דרום בקק"ל, אמר: "אנחנו יודעים שפה באופקים נלחמו נשים וסייעו רבות במצב שהיה, ולכן היה חשוב לנו לחנוך את הדרך דווקא פה".
נורית כהן, מתנדבת זק"א אמרה לערוץ 7: "אני וחברותי בזק"א כולנו היינו בעוטף ועסקנו באיסוף הגופות. כל שובל של דם, כל חור ברצפה סיפר לנו סיפור, של ירי, של השלכת רימון. עבדנו ימים כלילות לאסוף את כל הגופות והממצאים. אני רואה חיבור בין הנשיות, הלידה, התקומה, הנטיעה - להיות חזק ולא לוותר, אנחנו כאן כדי להישאר".
בנוסף ציינה כהן: "דווקא היום, ודווקא בעוטף ובזמן מלחמה, אני חושבת שזה חשוב שבעתיים. העץ ברוח לא זז. גם אם יהיה רוח, גם אם סערה, ככל שהשורשים יותר עמוקים, בדיוק כמו עם ישראל, ככל שיש לנו שורשים עמוקים אנחנו איתנים מעל האדמה. היום אנחנו חוזרות לכאן כדי לומר שאותנו לא יזיזו".
גיבורה נוספת שהגיעה לאירוע, רפ"ק מורן טדגי, אמרה: "שוטרי משטרת ישראל עמדו בשבת השחורה כחומה בצורה. 59 שוטרים אינם עוד עמנו. ידעתי שזה הרגע לתת את כל כולי. רימון אחר רימון, ירי אר-פי-ג’י שקולם עדיין מהדהד באוזניי. ידענו דבר אחד: נחרף נפשנו אבל מכאן הם לא יוצאים. נגן על העיר אופקים. מי ייתן שנדע ימים של שלום וביטחון בארצנו".
טלי חדד, שבנה איתמר נפצע והיא סייעה במאמצי הלחימה ובחילוצם של פצועים רבים, אמרה לערוץ 7: "הבן שלי איתמר יצא ונלחם כי ידע שזו המטרה לשמור על הבית על ארץ ישראל שלו. לקח את נשקו ויצא לקול היריות. הוא יצא עם הנשק ואני יצאתי בעקבותיו. זה הבן שלי אחרי הכל. שמענו קרב גדול וראינו שיירה של מחבלים צועדת. ראיתי פצועים והרוגים והחלטתי לרוץ ולהביא את הרכב מהבית ולהוציא פצועים. הפצוע הראשון היה איתמר שלי. לקחתי אותו ואמרתי לו: אמא לא באה איתך לבית החולים, אני חוזרת לאסוף עוד פצועים ואתה תהיה גיבור. כך אספתי עוד 12 פצועים. איתמר ספג ארבעה קליעים אבל הוא יצא מהתופת. עם ישראל חי".
נשים נוספות המעוניינות לשתף בסיפורן מוזמנות לפנות במייל: tamarl@kkl.org.il והסיפור יעלה בעמוד מיוחד שהוקם לטובת הפרויקט באתר קק"ל - לחצו כאן
קק"ל מזמינה את הציבור הרחב להשתתף בנטיעות ובפעילויות ט"ו בשבט שמתקיימות בכל רחבי הארץ. לכל הפעילויות באתר קק"ל - לחצו כאן
צילום: אלכס קולומויסקי, מערך ההסברה קק"ל






