בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', התייחס הערב (שני) למתקפות מצד השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, רקע חילוקי דעות על תקציבים. סמוטריץ' הדגיש את הצורך באחדות מול האתגרים הלאומיים.

הוא פתח את הדברים ואמר: "שנה של מלחמה קשה שבה השמדנו ב"ה עוד ועוד איומים על מדינת ישראל ושיפרנו במחירים כבדים את ביטחונה בצורה דרמטית, אך עוד עבודה רבה לפנינו. יש לנו עוד מאה חטופים בשבי חמאס שאנחנו חייבים להחזיר, ומאות אלפי לוחמים גיבורים בכל החזיתות, ולכולם משפחות גיבורות ותומכות".

השר הוסיף כי "להיות ראויים להם זו אינה סיסמא ריקה, אלא לשעה. הכלכלה ב"ה חזקה, ואנו יכולים להמשיך לנהל אותה באחריות, לתמוך במצי המלחמה בחזית ובעורף עד הניצחון, ולהניח את התשתית לצמיחה כלכלית גדולה לאחר המלחמה".

"ובעיקר, אנחנו בפני הזדמנויות היסטוריות אדירות הגלומות בשנתיים ממשלת ימין יציבה עם גיבוי של ממשל טראמפ בבית הלבן. זה העיקר ובו ורק בו כולנו חייבים להתמקד. באחריות, בבגרות ובשיקול דעת. אנחנו חייבים להיות ממוקדים רק בזה בלי שום הסחת דעת ובוודאי בלי לערער את יציבות הממשלה ולהסתכן בהפלתה".

"אין לי שום כוונה להיגרר למריבות פוליטיות קטנוניות ואני מקווה שכך ינהגו חבריי כולם", חתם את דבריו.