בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פרסם (ו') התייחסות חריפה להדחתו של תא"ל ארז וינר מתפקידו כראש מכלול התכנון בפיקוד הדרום, והגדיר אותה כ"שגיאה קשה של הרמטכ"ל – ערכית ומבצעית".

בדבריו, שפורסמו בהודעה אישית נרחבת, תיאר סמוטריץ' את וינר כ"פטריוט יהודי וציוני מאלה שקשה למצוא", והעלה על נס את תרומתו לביטחון ישראל במהלך מלחמת "חרבות ברזל".

לדברי סמוטריץ', וינר הגיע למערכת הביטחון מתוך שליחות אישית "ארז השאיר מאחור בשביעי לאוקטובר משפחה אוהבת ועבודה מכובדת כמנכ"ל חברת מזון מצליחה, והתגייס למלחמה. נדמה לי שאפשר לספור על יד אחת את מספר השבתות שבהן שהה בבית במהלך כל חודשי הלחימה – אחת מהן תוך כדי שהוא יושב שבעה על אמו ז"ל".

סמוטריץ' טוען כי וינר שילם מחיר בשל חתירתו לניצחון ובשל עמדותיו הערכיות "לצערי, לא מעט אנשים במטה הכללי של צה"ל לא אהבו את הבהירות הערכית והמוסרית שהובילה את תכנון המערכה שהוא הוביל. עכשיו מצאו דרך להיפטר ממנו ולהשאיר את פיקוד הדרום לקראת שלב מכריע – בהרכב חסר".

השר תקף גם את הדרך שבה התקבלה ההחלטה "מדהים שרמטכ"ל יכול להדיח קצין בכיר בגלל שנפל לו מסמך סודי, בלי שימוע או קריאת תחקיר – בעוד ממשלה נבחרת לא יכולה להדיח ראש שב"כ, שמה שנפל לו הביא לאסון הגדול בתולדות המדינה".

על אף הביקורת החריפה, הבהיר סמוטריץ' כי הוא ממשיך לתת גיבוי לרמטכ"ל: "אני נותן לרמטכ"ל את מלוא האמון והקרדיט להוביל את צה"ל להכרעה והשמדה מוחלטת של חמאס, ולהשבת החטופים. לשם כך הוא קיבל את אמון הממשלה".

יחד עם זאת, הדגיש כי יעמוד על המשמר: "אין לי שום כוונה לאפשר לטעויות עבר, שהובילו לסיכולו של ארז, לחזור על עצמן. לא עוד".

סמוטריץ' חתם את דבריו בנימה אישית, "אני סמוך ובטוח שאהבתו של ארז למדינת ישראל ומחויבותו לביטחונה יביאו אותו לעמדות מפתח והשפעה גדולות אף יותר. מי שלא רצה אותו בפיקוד הדרום – יקבל אותו במקום גבוה יותר. בשם עם ישראל – תודה ארז על עשייתך ותרומתך, וסליחה על האופן המביש שבו כל זה מסתיים".