00:00
00:00
04:41

באירוע השקתו של מרכז יכין מסביר סגן ראש יריית ירושלים, אריה קינג, את הצורך במרכז מחקר שכזה מתוך היכרותו האישית את עבודת העירייה דווקא במקום מיוחד ורגיש כמו ירושלים.

"כסגן ראש עיר וחבר מועצה בירושלים מזה כעשור, אני מגלה שכשאנחנו רוצים להוביל שינויים אנחנו נתקלים בחסם מאוד משמעותי וגבוה שקשה לעקוף אותו. אין חוק שמאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו רוצים או שהחוק לא מספיק מרחיק לכת כמו שאנחנו רוצים, וכשמגיעים לחברי הכנסת שעמוסים לעייפה באינספור פניות מהציבור או לשרים, אין להם ואין גם לי את חומר הגלם הנדרש כדי להכין חוקים שהם מוכנים להגיש אותם".

מנגד, מוסיף קינג, כשבוחנים את המתרחש בשמאל הפרוגרסיבי מגלים שורה ארוכה של מכוני מחקר וכל אחד מהמכונים מנפיק משימות עבור כל יום ויום, "והמשימות שלהם הן לבלום אותנו", הוא אומר. "מרכז יכין הוא פריצת דרך ואני בטוח שנראה בו הרבה תועלת לטובת העם והמדינה כי עד היום לא הייתה כתובת להובלת מהלכים בתחומי היהדות, החינוך, הרווחה, בתחום הצבאי".

מוסיף קינג ומזכיר כי ירושלים חצה את רף מיליון התושבים ומדובר בעיר שכל המתרחש בה משפיע על המדינה כולה. דוגמא לדבריו הוא מוצא מהימים האחרונים בהם ההפגנות ברחובות עזה ובלפור הפכו את חיי התושבים, שכניו של ראש הממשלה, לחיים שאינם חיים. "קומץ מפגינים מחליטים להשבית את הכבישים, להניע את הרכב בתל אביב, להגיע למרכז ירושלים, לדומם מנוע וללכת ולשבש את החיים בגלל זכות ההפגנה שהפכה לגוברת על זכות החיים. ילד או אישה באמבולנס בדרכם לבית החולים שערי צדק לא יגיעו בזמן ואולי גם ישלמו בחייהם. זכות ההפגנה גוברת על זכותם לחיות?".

קינג קובע כי המציאות הזו ברחובות ירושלים נובעת מאותם מכוני שמאל שהלעיטו את השופטים והמחוקקים. כדי לחולל שינוי דרוש חוק שיאפשר לשלוח את הפיקוח העירוני לטיפול במפגע המשבש את חיי התושבים, "היום אין את זה", הוא אומר ומביע תקווה שאנשי המרכז החדש שמגיעים מתחומי העשייה ולא מהאקדמיה ישתמשו בניסיון שרכשו בשטח לטובת קידום היכולות החוקתיות לחולל שינויים נדרשים.