ח"כ טלי גוטליב
ח"כ טלי גוטליבצילום: ערוץ 7

חברת הכנסת טלי גוטליב פרסמה הערב (שני), למרות צו איסור הפרסום, חלק מפרטי הפרשה הביטחונית החדשה שפרטיה חסויים בצו בית משפט.

היא טענה שמדובר במה שהגדירה "סגירת חשבונות" מצד ראש השב"כ רונן בר וטענה שהיא פועלת מתוך החובה "להביא את הדברים - ובלבד שלא יהיה בכך לפגוע בביטחון המדינה".

"אכן משולש ברמודה. היועמ"שית מיארה דואגת מאוד לרונן בר, ראש השב"כ החבר שלה, ונקרתה חיש לעזרת חבר והורתה על פתיחה בחקירה".

לטענתה הדברים שחשפה אינם פוגעים בצו שהוצא. "אין כאן כל פגיעה בביטחון המדינה ויש כאן יד אחת לרדיפה. גועל נפש. מחובתי ובמסגרת מילוי תפקידי ולמען מילוי תפקידי אני מפרסמת את הדברים כאן".

האב השכול אליהו ליבמן חשף גם הוא פרטים בנוגע לפרשה ולאחר מכן כתב: "עם ישראל תתעוררו! עוד רגע השב"כ והיועמ"שית יעצרו לנו את ראש הממשלה והשרים. מגיע לעם ישראל להיות בני חורין משלטון הפקידים. עם ישראל חי".

מוקדם יותר התייחס פרשן חדשות 12, עמית סגל, לפרשה. "הייתי רוצה לחיות בדמוקרטיה שבה לאנשים שהובכו בגלל פרסום אמיתי לא תהיה היכולת לצאת למסע נקם שבמסגרתו יוכלו להאזין לעיתונאים, לחקור אותם על מקורותיהם ולזרוק למעצר שב"כ מי שהדליף. מה דעתכם, אנחנו חיים בדמוקרטיה כזו?".

השר יצחק וסרלאוף הגיב: "הגיעו מים עד נפש! אני קורא הערב לראש הממשלה להביא לישיבת הממשלה הקרובה ובאופן מידי הצעת מחליטים להקמת גוף חקירה חיצוני ובלתי תלוי שיבדוק לאלתר נסיונות (ושמא הצלחות) לחתירה תחת סדרי השלטון והמשטר הדמוקרטי במדינת ישראל".

השר איתמר בן גביר כתב בחשבון ה-X שלו: "דיפ סטייט, כבר אמרנו?".

מאז פרוץ המלחמה נבחנו כמה וכמה פרשיות בעלות רגישות ביטחונית. בין היתר, נמשכת בימים אלה חקירת פרשת "קטאר-גייט", במסגרתה עלה חשד כי יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו – יונתן אוריך ואלי פלדשטיין – קידמו אינטרסים של ממשלת קטאר בישראל בתמורה לתשלום.

בנוסף, נבחנה גם פרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון הגרמני 'בילד', בה היו מעורבים על פי החשד אלי פלדשטיין והנגד ארי רוזנפלד.