ביידן וטראמפ
ביידן וטראמפצילום: יונתן זינדל, אריה לייב אברמס, פלאש 90

בארה"ב אמנם מתנהל שיח ער סביב המלחמה ברצועת עזה, אבל נושא מרכזי שמטריד את המצביעים האמריקינים, בעיקר בדרום המדינה - הוא אבטחת הגבולות מפני הגירה.

מאז כניסתו לתפקיד של נשיא ארה"ב ביידן ב-2021 מספר שיא של מהגרים חצו את הגבול לתוך ארה"ב בשל מלחמות, בעיות פוליטיות, בעיות אקלים ואלימות של כנופיות.

סקר שנערך בארה"ב הראה כי רק 18 אחוזים מהאמריקנים מרוצים מהמדיניות של וושינגטון מול בעיית ההגירה.

הדבר הגביר את הקריאות להמשיך עם התוכנית של נשיא ארה"ב הקודם דונלד טראמפ בעניין אבטחת הגבולות ובבית הלבן הבטיחו להביא לפשרה בנושא מול המפלגה הרפובליקנית שמחזיקה ברוב בקונגרס.

אלא שטראמפ עצמו לא מעוניין להביא להישג פוליטי לביידן. לכן, יו"ר בית הנבחרים מטעם מפלגתו של טראמפ, מייק ג'ונסון, הודיע כי מפלגתו תפיל את הצעת הפשרה.

אתמול (חמישי) ערכו ביידן וטראמפ סיורים בגבול בכדי לנסות ולגרוף קולות ותמיכה ציבורית. טראמפ הבטיח כי במקרה וינצח, יבצע גירוש המוני למהגרים הלא חוקיים ויקים מחנות מעצר. ביידן, שבמערכת הבחירות הקודמת הבטיח כי לא ירחיב את גדר הגבול "אפילו לא באינץ' אחד", מודה כי הוא מעוניין כעת בחיזוק הגבולות, אך דעתו רחוקה מהצעדים האגרסיביים שטראמפ מבטיח.

בין הצעדים הבודדים שהצליח הממשל לבצע ללא צורך בחקיקה או בחסדי המפלגה הרפובליקנית הייתה החלטה שלא לאפשר למי שנכנס לארה"ב בצורה לא חוקית להגיש בקשה למקלט.

על פי נתוני הממשל הפדרלי בארה"ב, מאז השיא בחודש דצמבר, חלה ירידה של 50% בחודש ינואר אחרי הכפלה של האכיפה נגד מהגרים.

העימות בין ביידן לטראמפ מייצג את ההבדלים בין הגישה הדמוקרטית לרפובליקנית בנושאי ההגירה, שמראה הקשחת עמדות של שני הצדדים - שעשויה להשפיע גם על מי שיזכה בכהונה שנייה בתפקיד.