הרב שמעון לפיד לקראת כנס אסופות
הרב שמעון לפיד לקראת כנס אסופותצילום: באדיבות המצלם

הרב שמעון לפיד, ראש ישיבת אור עציון וחתנו של הרב חיים דרוקמן זצ"ל, מתייחס בשיחה מיוחדת לכנס עולם הישיבות שיתקיים ביום שלישי הקרוב בישיבת כרם ביבנה.

"כנס אסופות הוא מכשיר נפלא להגדלת תורה ולהאדרתה. 'כינוס לצדיקים טוב להם וטוב לעולם'. הרבה בחורי ישיבות, ראשי ישיבות, שיעורים נפלאים. המגוון הגדול, זוהי ברכה גדולה".

"כל מי שייתן את ידו להוסיף ולהגדיל את התורה בכנס הזה, תבוא עליו ברכה", הוסיף.

00:00
00:00
00:00
הרב שמעון לפיד לקראת כנס אסופותבאדיבות המצלם

הרב חיים דרוקמן זצ"ל תמך ועודד את קיום כנס אסופות, ואף השתתף בשני הכינוסים הראשונים, בהם העלה על נס את ההתפתחות המופלאה של עולם הישיבות הציוני דתי מאז ייסודה של ישיבת כרם ביבנה, שהרב היה מהשותפים המרכזיים בהקמתה.

הרב דרוקמן אמר אז בהתרגשות: "זאת היתה הישיבה הציונית העל תיכונית היחידה בארץ ישראל, ואתם מודעים איך התורה היום פורחת בכל מקום... אי אפשר שלא להתרגש".

לו"ז הכנס
לו"ז הכנסצילום: ללא

במעמד הסיום של כנס אסופות, בהשתתפות זקני רבני הציונות הדתית, יוקרנו סרטונים מיוחדים על ההתמודדויות והאתגרים של פצועי המלחמה, ועל היצירה התורנית בעולם הישיבות, לרגל הוצאת הגיליון העשירי של כתב העת 'אסיף' שע"י איגוד ישיבות ההסדר.

ניתן להירשם לכנס בקישור זה