אימהות לחיילים בסדיר ובמילואים הפגינו היום (שלישי) מול לשכת הגיוס בתל השומר בדרישה להחיל גיוס שוויוני לכלל האוכלוסייה, כולל הציבור החרדי.
המפגינות נשאו אלונקה שעליה דמות אישה חרדית, כסמל לנטל שנופל על חיילי הסדיר והמילואים. המחאה מגיעה בעקבות דבריו של ראש אגף כוח האדם בצה"ל, לפיהם לצבא חסרים 13,000 לוחמים.
לטענת המפגינות, בזמן שבניהם משרתים חודשים ארוכים ונאבקים כלכלית, בני ישיבות אינם מגויסים וזוכים להטבות כלכליות.
עו"ד סיידוף, מייסדת "אימהות בחזית", אמרה במהלך ההפגנה: "עד כאן! אם החרדים לא יתגייסו הילדים שלנו ישרתו 4 שנים בסדיר. כמה הם יכולים לשאת את הנטל לבד? זאת מדינת היהודים, של כל היהודים! זה חילול ה׳ להשתמט מהצבא! לא ניתן להם להרוס לנו את המדינה! לא נשלח את הילדים שלנו למלחמה פוליטית שמסכנת את החטופים ואת הילדים החיילים שלנו. אם המלחמה לא תסתיים עכשיו לא יהיו עתודות חיילים לצבא!".
המפגינות קראו לצה"ל להוציא באופן מיידי צווי גיוס לבני הישיבות, והבהירו כי ימשיכו לפעול עד שיושג שוויון מלא בגיוס.