צפו בשידור המלא: זוכרים שרים ומספרים

בערב יום הזיכרון התקיים אירוע הזיכרון "זוכרים, שרים ומספרים" בבריכת הסולטן בירושלים.

האירוע הייחודי פרי יוזמתו של המשנה לראש העיר ירושלים, דב קלמנוביץ', התקיים זו השנה האחד עשר. קלמנוביץ' נפצע באורח אנוש מפגיעת בקבוק תבערה באינתיפאדה הראשונה ומאז הפך את ההנצחה וזיכרון הנופלים למשימת חייו בדרך ייחודית משלו.

במהלך הטקס, נשא דברים קלמנוביץ' ואמר, "הפצועים נושאים על גופם ובתוך נפשם את הפגיעות והפציעות, וגם את הזיכרונות הכואבים. מי כמוני יודע זאת. חייהן של משפחות הפצועים משתנים גם הם לבלי הכר, והן שותפות מלאות לתהליכי השיקום הארוכים. בני המשפחה מנסים תמיד להיות שם, לשמור על אופטימיות ותקווה למען יקיריהם. בערב הזה ליבנו גם עם הפצועים ועם בני משפחותיהם המסורים".

זוכרים, שרים ומספרים
זוכרים, שרים ומספריםצילום: ישראל ברדוגו

במהלך האירוע סופרו סיפוריהם של משפחת מאיר שאיבדה את האמא דפנה הי"ד בפיגוע טרור בתוך ביתה בעתניאל, משפחת בקל שאיבדה את הבן אלון הי"ד בפיגוע בפאב "הסימטא" בת"א, משפחת כהן שאיבדה את הבת הדר הי"ד שוטרת מג"ב שנרצחה חודשיים אחרי גיוסה כלוחמת בפיגוע בשער שכם, ומשפחת בניטה, משפחתו של אהרון בניטה ז"ל, חייל חרדי אב לילדים שנרצח ומשפחתו נפצעה בעיר העתיקה בירושלים.

באירוע כיבדו בנוכחותם שר החינוך נפתלי בנט, שר הקליטה וירושלים זאב אלקין, שר החקלאות אורי אריאל, הרב ישראל מאיר לאו, חבר הכנסת ניסן סלומינסקי וראש עיריית ירושלים ניר ברקת והופיעו האמנים אליעד נחום, להקת 'תשע נשמות'- המורכבת מפצועי צה"ל, הראל סקעת, קרן פלס, עידן עמדי, כנסיית השכל, עדן בן זקן, עמיר בניון, אמני הכלייזמר אייל שילוח וחיליק פרנק ונינט טייב אשר ביצעה לראשונה מאז גמר "כוכב נולד" את השיר 'ים של דמעות' בביצוע מיוחד לאירוע.