גילאור דמרי, קצין משוחרר מעתניאל, למד לגלוש בים בטיול השחרור בסרילנקה ובפיליפינים והחליט לגרום לעוד אנשים בציבור הדתי להתאהב בענף.
דמרי מספר לערוץ 7 על המפגש הראשון עם הגלשן: "אחרי כמה שנים כקצין בגולני השתחררתי ונסעתי למזרח לסרי לנקה ופיליפינים, שם פגשתי בחור ישראלי שלימד אותי את רזי הים והגלישה. מתוך זה הגעתי להבנה שבזכות לימודי הגלישה למדתי גם להכיר את הים ואיך להיזהר מהסכנות שבו. חשבתי לעצמי מדוע שגם אנחנו בציבור הדתי לא נכיר את הסכנות של הים. בסנפלינג לדוגמא כולם מבינים שצריכים מדריך. לים באים בלי שום ידע".
דמרי החליט להרים את הכפפה ולפתוח בארץ מועדון גלישה לציבור הדתי. "כל גולש או עוסק בספורט ימי לומד קודם לדעת על הים וסכנותיו. אין סיבה שהציבור שלנו לא יידע להכיר את הים. אנחנו פותחים קבוצות בחופים נפרדים באשקלון ובת ים לגברים ונשים בנפרד. הבאנו את אנשי המקצוע הטובים ביותר, מדריכים גברים לגברים מדריכות לנשים, וזה כולל גלישה וצלילה לאורך חופי הים התיכון".
בשיחה עמו נותן דמרי מספר דוגמאות לטיפים שיעזרו לנו להינצל מסכנות הים. "הגולשים לומדים הכול, החל מהדברים הכי בסיסים כמו להבין איך הים עובד, מה הם סוגי הצבעים של הדגלים, מהו זרם ובור ואיך מתמודדים עם מערבולת. לדוגמא, אם אתה מבין שמערבולת לוקחת אותך פנימה אז תכנס יחד איתה ואז תצא החוצה, ואל תשחה נגד המערבולת כי אז אתה מתיש את עצמך והסכנה גדולה יותר".
דמרי מקווה שעוד ועוד דתיים יתאהבו בענף הגלישה, "אימון גלישה הוא גם חוויתי למשפחות וילדים החל מגיל 7, יש חליפות גלישה והכל נעשה על פי ההלכה. אני מקווה שיהיו יותר חופים נפרדים לגלישה בתל אביב. כעת עדיין אין ובלי סיבה אמתית, כי הגלישה נעשית 75 מטר מסוכת המציל והיא לא מפריעה למתרחצים.
״מי שמתחבר לענף הזה הולך עם זה לכל החיים. יש לנו תלמידים מאיתמר ומעלי ואחרי כמה אימונים הם כבר הולכים לבד לגלוש. הגלישה בים היא גם בחורף. בחורף בישראל יש אפילו גלים טובים יותר".