ניר חפץ
ניר חפץצילום: רוני שוצר, פלאש 90

ארגון לביא לזכויות אדם ומינהל פנה אתמול (רביעי) לבית משפט השלום בת"א בבקשה להסיר את צו איסור הפרסום על פרשיית לחץ המשטרה הפסול על עד המדינה ניר חפץ.

בתגובה לבקשה, אשר הוגשה ע"י אמיר טבנקין מפרקליטות מחוז ת"א, הסכימה המדינה לפרסומו של עצם קיום הצו אך עדיין עומדת על צו איסור הפרסום. בימ"ש קבע דיון ליום ראשון הקרוב. בנוסף צוין בתגובה כי בכוונת הפרקליטות לבקש את הארכת הצו בתקופה נוספת.

בבקשה המנומקת שהוגשה ע"י עו"ד יצחק בם טוענים בארגון לביא, "יש לאזן בין הפגיעה בפרטיות לבין העניין הציבורי בפרסום. הפגיעה בפרטיות במעגלים הקרובים אל מר חפץ כבר התרחשה לנוכח צונמי הדיונים ברשתות החברתיות. לעומת זאת, קיים אינטרס ציבורי משמעותי לחשוף את מהלכי החקירה הפסולים שנקטו חוקרי לה"ב 433 ואשר מטילים צל של מגמתיות על אחת החקירות המשמעותיות ביותר מבחינה פוליטית שניהלה המשטרה אי פעם."

עוד נכתב בבקשה, "צו איסור הפרסום נתבקש בחוסר תום לב מצד לה"ב 433 והוא לא נועד להגן על פרטיותו של מר חפץ, אלא למנוע דיון ציבורי במהלך חקירה פסול שנקטו החוקרים."

"לכאורה, הלחץ שהפעילו החוקרים על חפץ נועד לגרום לו להחליף ייצוג, לשכור שירותיו של עו"ד שנכון לייצג עדי מדינה ולחתום על הסכם עד מדינה. הלחץ הניב פרי, הסכם עד מדינה אכן נחתם ומר חפץ מסר גרסה בה חפצו החוקרים", ציין עוד בבקשה

לאור כל האמור ביקשו אתמול בלביא מבימ"ש להסיר את צו איסור הפרסום, על פרטי הפרשייה, תוך שהם מבקשים להשאיר את שמם של הנוגעים לפרשייה חסוי וזאת בכדי לשמור על פרטיותם.

נזכיר כי הצו הוצא לבקשת המשטרה לאחר שכתב חדשות 12 עמית סגל פנה בשאילתא בעניין לדובר המשטרה. את הצו הוציא השופט אביים ברקאי במעמד צד אחד לבקשת חוקרי לה"ב 433.

מארגון לביא המיוצג על ידי עו"ד בם נמסר: "להתנהלותן השערורייתית של פרקליטות המדינה ומשטרת ישראל בפרשה זו אין אח ורע, תחילתה במסכת לחצים בלתי אנושית שעבר חשוד על מנת להופכו לעד מדינה, המשכה בהעלמת מידע קריטי מהיועמ"ש בתיק בעל משמעויות פוליטיות עצומות, וכעת בניסיונותיהם הפתטיים של הפרקליטות ומשטרת ישראל להעלים את הפרשה מעיני הציבור. עברו הימים שבהם קבעו הפוליטרוקים לאיזה מידע ייחשף הציבור.