עד היום, בכל פעם שכתבתי כאן בפורום בנושא השקעות, התעלמתי מהפיל שבחדר:
ביטקוין.
למען האמת, התעלמתי מהמטבע הדיגיטלי המפורסם מכולם, בעיקר בגלל 3 הסיבות הבאות:
* מסובך מאוד להשקיע בו
* הוא תנודתי בצורה יוצאת דופן, יכול לעלות מאות אחוזים בשנה וגם יכול להתרסק במהירות עצומה
* לעניות דעתי הוא בועה, כלומר אין לו ערך פנימי מלבד המחשבה שיום יבוא ומישהו יהיה מוכן לקנות אותו ממני במחיר גבוה מזה שאני קונה היום.
יש הרבה שיחלקו עלי בנוגע לנקודה האחרונה, אבל גם יש לא מעט פרופ' לכלכלה שמסכימים איתי, אז אני מרגיש בנוח.
ובכן, לא עוד!
הסיבה הראשונה שמניתי כבר לא רלוונטית, כאשר החל משבוע שעבר נכנסו לבורסה הקטנה והחמודה שלנו בת"א, לראשונה, קרנות נאמנות ישראליות עוקבות ביטקוין.
מה זה אומר?
שאפשר לעקוב אחרי שווי המטבע בלי להחזיק בו ישירות, בלי להסתבך עם רשות המיסים, בלי להמיר ש"ח לדולר ובחזרה, בלי להסתכן שהארנק הקר יילך לאיבוד או שה"בורסה" ממנה קניתם תיפרץ, ובקיצור - באותה הקלות שאפשר להחזיק מניה של בזק או יחידה בקרן נאמנות עוקבת sp500, אפשר להחזיק בקרן נאמנות עוקבת ביטקוין בפיקוח של הרשות לניירות ערך בישראל.
אז האם כדאי להשקיע בביטקוין?
כן ולא.
כן - אם אתם הרפתקנים, אם יש לכם כסף מיותר שלא תבכו אם הוא ייחתך ב-80% בשנה אחת, אם אתם אוהבים סיכונים ולא תמהרו למכור ברגע שיתחילו ירידות.
לא - אם אתם אנשים סולידיים, מעדיפים לקבל תשואה ממוצעת של 5-10 אחוזים בשנה בצורה רגועה ושפויה, או אם אין לכם כסף מיותר להמר עליו.
כמובן אני לא יועץ השקעות ואין לי רישיון בייעוץ ואני לא יודע מה זה לייעץ ואני לא אהבתי את היועץ בבית הספר שלי,
אל תאמינו לאף מילה שלי כי אולי אני מרגל איראני (כתבתי את המשפט הזה עוד הרבה לפני שזה נהיה מקצוע פופולרי בישראל בכלל ובפתח תקווה בפרט!)
אני רק נותן יידע ואם אתם משתמשים בו ופושטים רגל אז אל תאשימו אותי, אבל אם אתם משתמשים בו ומתעשרים אני אסכים שכן תאשימו אותי
אני רודף אחר חוקיך, מחד
מאידך תשוקתי אותי רודפת
בוש ונכנע אבוא בשעריך