מדובר בכלי רכב ענק המיוצר בהולנד, שעלותו מגיעה לכמעט שמונה מיליון שקלים. חשיבותו הגדולה טמונה בזיהום האוויר המועט שהוא יוצר, בשל הנעתו בגז וחשמל. הפיליאס צפוי לעלות על הכבישים משבוע הבא במסגרת יום התחבורה הציבורית.

בתחילה הוא ייסע בכבישים בירושלים ובחיפה בלבד במשך שישה שבועות, ובהמשך ישקול משרד התחבורה לרכוש יחידות נוספות ולהפעילו בערים אחרות בישראל. בשל מידותיו הארוכות וחוסר יכולתו לנוע לאחור, צפוי הפיליאס להקשות על הנהגים שייסעו בסמוך לו. אגב, שמו של האוטובוס החדש קרוי על שם פיליאס פוג, גיבור הספר "מסביב לעולם ב-80 יום " של ז'ול ורן.

מבחינה טכנית הוא מסוגל לנסוע באופן אוטומאטי לגמרי, ללא נהג, אך בישראל אפשרות זו לא תיושם בשלב זה. בארגוני הסביבה כבר מחכים לו בקוצר רוח. "זהו צעד ראשון להגשמת חזוננו להקמת מערכת תחבורה ציבורית יעילה וזולה", אמרה דניאלה תל צור מארגון "מגמה ירוקה". "אנחנו מברכים על הצעד ומקווים שהפיליאס יהנה מעדיפות ברמזורים, ויועדף על פני הרכב הפרטי".