
הנהלת מכון פועה מברכת את הפיזיולוג הבריטי פרופ' רוברט אדוארדס מאוניברסיטת קמברידג בבריטניה לרגל קבלת פרס נובל לרפואה לשנת 2010 (למנינם), ומצרפת לברכות גם את הגניקולוג והמנתח פרופ' סטפטו שלא זכה בחייו לקבל את הפרס.
שני מדענים אלו עשו את הצעד הראשון והנועז על מנת לפתור את בעייתם של אלפים רבים אשר נתקלים בבעיית פוריות המעכבת אותם מלזכות בפרי בטן.
כפי שפורסם נולדו עד היום כארבעה מליון ילדים בשיטה זו מאז שנולדה ב- כ' תמוז תשל"ח (25 ביולי 1978) לואיז ג'ו בראון - בתם של לסלי וגון בראון כילדת המבחנה הראשונה בעולם.
ראש המחלקה לדוברי אנגלית ורב משיב במכון פוע"ה, הרב גדעון ויצמן, נפגש בזמנו מטעם המכון עם פרופ' אדוארדס ושאל אותו האם כאשר ייצא עם הגילוי של אפשרות ההפרייה, חשב על ההיקף הגדול של הציבור שיוכלו להיעזר בו , פרופ' אדוארדס הפנה אותו למאמרים של שנות ה- 70 שבהם כותב הוא גם את חזונו על תוצאות מחקריו, שאכן דומים למציאות הקיימת.
ראש מכון פוע"ה, הרב מנחם בורשטין, ציין שרובם ככולם של הפוסקים בדורנו התירו למעשה את הפריית המבחנה וקבעו שילד הנולד בדרך זו הוא בנו לכל דבר ועניין. הרב בורשטין הוסיף את הפן המיוחד שמכון פוע"ה הוסיף לנושא ההפרייה והוא ההשגחה על התהליך למניעת טעות אנוש.
38 הטעויות שנמנעו בשנים האחרונות ע"י מפקחות המכון הם ההוכחה הטובה ביותר לצורך בהשגחה על אף ההשתדלות הרבה שעושים במעבדות למניעת טעות. הרב גם הדגיש את העובדה שהפיקוח ההלכתי קיבל את הסכמתם של כל גדולי הדור ונבנתה מערכת אחידה על מנת למנוע לידת ילד בהכשר הבד"ץ או בהכשר הרבנות.